ACKC strijdend ten onder op ACKC-dag

almkerk/giessen • Op de eigen jaarlijkse Rabobank korfbaldag is het ACKC niet gelukt om de winst in de wacht te slepen. In sporthal De Jager in Giessen werd het tegen Maassluis 22-25.

ACKC begon zaterdag hoopvol aan de wedstrijd. Na een 0-1 achterstand waren het Natasja Kuipers, Jelle van de Water en de topscoorder van vorige week Marnix Kammer die met flitsend spel hun team op een 6-2 voorsprong zetten. Maassluis bleef echter kalm en liet ACKC de fouten maken. In een tijdsbestek van vijf minuten was de stand al weer rechtgetrokken, waarvan drie maal vanaf de stip: 6-6. ACKC kon weer op voorsprong komen via een stip, maar Van de Water kon deze niet verzilveren. Even later bracht Stef Mommers ACKC alsnog op voorsprong. De strijd ging verder gelijk op richting de rust. Eerst nam de thuisploeg weer een 9-7 voorsprong via Janneke Peek en Marnix Kammer, maar ACKC zag deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uiteindelijk kon worden gerust bij een gelijke stand 10-10. ACKC begon de tweede helft wel wat matig en kwam al snel op een achterstand van 10-12, maar ook in de tweede helft werd er gevochten als leeuwen. ACKC bleef in de wedstrijd en klampte telkens weer aan. Het waren dit keer vooral de dames die uit alle standen schoten en regelmatig was dat met resultaat. Er waren tien minuten voorbij en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Marlies Kant had al driemaal succesvol afgerond samen met Ingrid Dekkers en Jelle van de Water en de stand was inmiddels 15-16. Toch leek de wedstrijd meer de kant van de gasten op te vallen. Eerst maakte Natasja Kuipers nog 16-18, maar Maassluis zette een tussensprint in en kon zo uitlopen naar 16-24. Plotseling was het voor ACKC een onmogelijke opgave geworden om het tij te doen keren. Het ACKC publiek, dat met ruim vijfhonderd man aanwezig was, bleef wel achter de ploeg staan. Twee keer Kammer, Van de Water en Natasja Kuipers gaven nog een keer hun viste kaartje af en verkleinden de achterstand naar 20-24. Jelle van de Water en Janneke Peek konden met een schot van afstand de eindstand nog een behoorlijk aanzien geven.