Nijntje Beweegdiploma voor jonge kinderen

woudrichem • Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding.

Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar wel belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het jonge kind. Daarom is het landelijke Nijntje Beweegdiploma ontwikkeld. Het erkende Nijntje Beweegdiploma kan in vijftien lessen gehaald worden bij Kinderopvang BuitenGewoon, Oude Ban 14 in Woudrichem. De lessen zijn op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur. De eerste les start dinsdag 7 maart. De lessen worden verzorgd door Maaike van Baaren, bewegingsagoog en gecertificeerd om het Nijntje Beweegdiploma aan te bieden.

Tijdens de BuitenGewone Babyborrel, een mamacafé voor ouders uit de regio, op 8 februari van 8.30 tot 11.00 uur kunnen ouders vrijblijvend kennismaken met bewegingsagoog Maaike en kunnen de peuters gelijk aan de slag. Deze bijeenkomst wordt gehouden aan Middelvaart 1 in Woudrichem.
In de leeftijd van 2 tot 4 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen van belang om overgewicht tegen te gaan.


q www.kobuitengewoon.nl