• Sleeuwijk liet het zaterdag afweten tegen SVW.
• Sleeuwijk liet het zaterdag afweten tegen SVW. Foto: Teus Admiraal

Sleeuwijk ruw wakker geschud uit winterslaap

Collectieve wanprestatie Sleeuwijk

gorinchem • Er heerste zaterdag complete verslagenheid bij Sleeuwijk na afloop de wedstrijd. De ploeg van trainer Edward Sijahailatua was compleet door het ijs gezakt in de titelrace met een 3-1 nederlaag tegen een SVW, dat zich aan het front in de derde klasse meldde.

"Het zat er totaal niet in. Het was gewoon collectief falen. Dit is gewoon een slecht begin na de winterstop. Het is bij ons 180 graden gedraaid ten opzichte van de winst tegen koploper Woudrichem net voor de winterstop. Toen hadden we een heel andere instelling. Ze hebben ons gewoon afgebluft", merkte laatste man Benjamin de Gans van Sleeuwijk ijzig onderkoeld op over de pijnlijke afgang. Trainer Sijalailatua zocht snel de buitenlucht op om de malaise te laten bezinken. "Gewoon een complete offday", stelde de trainer van Sleeuwijk. "Er zat geen passie of gedachte in." Sijahailatua moest ook zijn woorden in de media dat Sleeuwijk nu wel de mentaliteit zou hebben om er te staan als het moest herzien. "De eerste de beste wedstrijd krijg je het deksel op de neus. Je kan van tevoren wel dingen zeggen, maar de praktijk is altijd anders. Dit viel ook niet te coachen. Er zat niets in", sipte de trainer.

Vanaf de eerste minuut kwam Sleeuwijk niet in de wedstrijd. Na tien minuten ging het al mis. Fitim Maha reageerde attent op een lange bal en liftte de bal over de uitkomende keeper Martijn Verhoeven heen voor de 1-0. Halverwege de eerste helft lag ook de 2-0 van Merhawi Halle al in het Sleeuwijkse net. Kort na het half uur toonde Sleeuwijk dan eindelijk wat daadkracht. Michiel Marinissen leverde een teruglegger af op Barry Ruitenberg, die de 2-1 binnen kegelde. Even drong Sleeuwijk aan. De sluitpost van SVW lag echter op tijd in de hoek bij een poging van Akram Mohamed. Vervolgens zakte Sleeuwijk weer door de ondergrens met dubbel balverlies en tekende Daniel Alexander Walu de 3-1 aan.

Donderspeech

Trainer Sijalailatua begreep dat een donderspeech in de rust ook geen zin had. "Dat landt dan toch niet. Het schrikeffect moet van de spelers komen", stelde de trainer van Sleeuwijk.

Sleeuwijk mocht blij zijn dat de Gorcumers er geen totale afstraffing van maakten. Vlak na rust kon keeper Verhoeven nog redden op de inzet van Ahmed Kelifa en Walu kreeg in twee instanties de bal nog niet langs de Sleeuwijkse sluitpost. Ook invaller Menno Dekker lukte het niet. Het enigste wapenfeit van Sleeuwijk was een uithaal van Frans v/d Steenhoven, die knap werd gestopt. De malaise bij Sleeuwijk werd groter en groter. Drie wissels boden geen soelaas.

Daarna moest Michael Rijkse er ook nog eens geblesseerd af en stond Sleeuwijk met tien man. Nadat een Sleeuwijker de bal in de voeten schoof bij een aanvaller van SVW was de malaise compleet.

Keeper Verhoeven resteerde niets anders dan Menno Dekker onderuit te halen en kon met rood vertrekken. Sleeuwijk bleef wel met tien man, aangezien de geblesseerde Rijkse van ellende het keepertricot maar aan trok.

Er volgden nog wat hachelijke momenten, maar SVW verzuimde Sleeuwijk helemaal te slachten. Bovendien werd er nog een vierde treffer afgekeurd.

Killen

"Dat is het enigste wat in mijn spelers kan verwijten. We hadden gewoon met 7-1 moeten winnen. We hadden ze meer moeten killen", glimlachte de winnende coach Arie Schep.

Opstelling Sleeuwijk: Martijn Verhoeven, Remco Viveen, Michael Rijkse, Benjamin de Gans (Jacco de Haas), Mark van der Meijden (Arjan van Vuuren), Barry Ruitenberg, Michiel Marinissen, Akram Mohamed, Cor Jan Slinger, Johnny Schouten (Maarten de Bruijne), Frans van den Steenhoven


Nico van Es