ACKC laat opnieuw punten liggen

almkerk • De korfballers van ACKC verloren zaterdag met 26-22 van KOAG, de nummer drie van de 2e klasse H. In Krimpen aan den IJssel werd het 26-22.

ACKC begon scherp aan de wedstrijd. Het was aanvoerder Jelle van de Water die hoogstpersoonlijk voor een 0-2 voorsprong zorgde. Even later ging de voorsprong via Kammer en Mommers naar 2-4. Met goed en verzorgd korfbal vocht de thuisploeg zich weer naast ACKC en nam zelfs een voorsprong. ACKC liep net als vorige week weer achter de feiten aan. Bij rust stond het 13-10.

De tweede helft ging in de beginfase opnieuw gelijk op. Eerst maakte Janneke Peek de 13-11. Invaller Marnix Kammer scoorde driemaal. ACKC bleef de hoop koesteren dat men zich langs KOAG kon knokken. Maar de Zuid-Hollanders sloegen steeds weer een gat, tot een marge van maar liefst zeven punten: 24-17. Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Toch ging ACKC nog een keer in de aanval. Jelle van de Water miste jammerlijk een strafworp bij deze stand, maar met een fraai staaltje maakte hij dat snel weer ongedaan. Ook Marnix Kammer liet in de laatste minuten nog een stip onbenut, maar maakte dat even later met wederom drie prachtige treffers weer helemaal goed. Coach Vink liet twee A-junioren Jonne Millenaar en Wietse de Vries opdraven voor de laatste vijf minuten. Het mocht niet baten: 26-22.