ZVDO neem koppositie over

andel • Door een 5-8 zege op DIO heeft ZVDO zaterdag de koppositie overgenomen van TRB-RES uit Tilburg.

Beide teams hebben evenveel punten na evenveel wedstrijden, maar de ploeg uit Andel heeft een beter doelsaldo en neemt daarom de koppositie over. Zaterdag komt TRB-RES op bezoek in Andel.

Het begin van de wedstrijd van afgelopen zaterdag was voor DIO. De gastheren openden de score, maar door twee snelle acties in de laatste seconden van de eerste periode wist ZVDO de score toch om te buigen van een 1-0 achterstand, naar een 1-2 voorsprong. De tweede periode werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 1-5.

DIO kon aan het einde van deze periode met een mooie actie hier iets tegenover stellen. De rust werd ingegaan met 2-5. Verdedigend had ZVDO de zaak goed op orde. ZVDO speelt sinds vorig jaar zone verdediging. De midvoor van de tegenstander wordt in dit systeem met twee verdedigers onder controle gehouden. Hier had DIO hun tactiek op aangepast, om toch tot score te kunnen komen. Toch was het ZVDO dat in de derde periode verder uit kon lopen. Ook DIO wist het net nog te vinden, waardoor de laatste periode met 3-7 begonnen werd. De laatste periode moest het rustig uitgespeeld worden, maar al snel in deze periode kon DIO de achterstand verkleinen naar 4-7, waardoor het toch wat onrustig werd aan de zijde van ZVDO. Arie Stuij kon echter, nadat er een overtreding op hem werd gemaakt, het verschil weer terugbrengen naar vier doelpunten.

De doelpunten tegen DIO werden zaterdag gemaakt door: Jan-Willem Vaneker (2), Arie Stuij (2), Jelle Sterkenburg (1), Seppe van der Wielen (1), Emiel Goedel (1) en Adriaan de Graaff (1).