Kozakken Boys stunt niet

alkmaar • Kozakken Boys wilde afgelopen zaterdag graag stunten tegen koploper Jong AZ, maar het kwam er niet van in Alkmaar. De koploper in de tweede divisie won dik verdiend met 2-0.

De pas net 16 jaar geworden Boadu Myron van Jong AZ maakte voor de rust al het eerste verschil met de 1-0.

Na de rust tekende Myron ook voor de 2-0. Op de winst van Jong AZ, dat ongenaakbaar op kop gaat, was weinig aan te merken.

Zuur

Kozakken Boys, dat wel startte zonder de geblesseerde Wesley Pollemans, kon er weinig tegenover zetten.

"Zuur was wel de manier waarop we de 1-0 weg gaven. Dat was bovendien pas de eerste mogelijkheid voor Jong AZ", aldus trainer Danny Buijs. "Vooraf hoop je dat je goed in de wedstrijd kan komen en er iets te halen valt. Ze waren echter op alle fronten beter en traden aan met een aantal gerenommeerde spelers van de hoofdmacht van AZ. Ik kan onze jongens ook helemaal niks verwijten. Ze hebben echt keihard gewerkt. Alleen de tegenstander was veel beter. Het enige wat je dan kan doen, is de schade beperken. Jong AZ was gewoon twee maatjes te groot", concludeerde de trainer van Kozakken Boys.

Met de nederlaag tegen Jong AZ bezetten de Werkendammers nu de achtste positie op de ranglijst.

Komende zaterdag wacht Kozakken Boys weer een pittige wedstrijd. Dan komt Katwijk op bezoek op de Zwaaier. Het duel in Werkendam begint om 15.30 uur.


Nico van Es