• Achilles Veen had het zaterdag moeilijk tegen Swift.
• Achilles Veen had het zaterdag moeilijk tegen Swift. Foto: Teus Admiraal

IJskoude douche voor Achilles Veen

'Zeker een punt verdiend'

veen • "Een domper zeker", sipte trainer Clemens Bastiaansen op een koud De Hanen Weide. Pijnlijk was bovendien dat een keeperswissel met de nieuwe man Jorn Wagener, die de voorkeur kreeg boven keeper Jeffrey van der Loo, niet goed uitpakte. De van UNA gekomen sluitpost ging opzichtig in de fout bij de gelijkmaker van Swift. "De afspraak was dat hij een kans zou krijgen. Het is een interne beslissing geweest", wilde Bastiaansen daar verder niet op in gaan. "Verder kan ik de jongens niks verwijten. Als je na rust de tweede maakt, is er niets aan de hand. Hier moeten wij weer sterker uitkomen. Daar geloof ik ook in. Wij hadden zeker een punt verdiend", stelde de trainer van Achilles Veen. De redenering van Bastiaansen was iets bezijden het gebodene. Achilles Veen had het gewoon lastig gedurende de hele wedstrijd tegen runner-up Swift. De gasten uit Amsterdam begonnen gedreven aan het duel en beschikten over een degelijke en goed combinerende ploeg. Meteen werd er druk naar voren gezet, al liet Achilles Veen zich niet echt van de wijs brengen. Rond het kwartier was het wel bibberen met een vrije kans voor de gasten. Ron Rosenhart schoof de ultieme kans op de openingstreffer echter rakelings naast het Veense doel. Een minuut later kreeg ook Achilles Veen de eerste mogelijkheid met een schietkans voor Kees Schellekens. De Amsterdamse sluitpost dook echter op tijd in de goede hoek. Verder kwam de thuisclub nauwelijks aan een goede aanval toe tegen Swift, dat er kort op bleef zitten. Achilles kwam niet verder dan een mislukte poging van Bas van Loon en veerde bijna op bij een mogelijkheid voor Sen Aerts. De spits probeerde de mogelijkheid over de sluitpost van Swift te liften, maar de lange Sieuwerd Teerink strekte zich met succes.

Na de rust toonde Achilles Veen meer inspiratie om wat te ondernemen. Een mogelijkheid voor Jeroen van Leijsen werd nog voor de doellijn weg gehaald. Het gaf de thuisclub moed. Acht minuten na de pauze was het wel raak. Een vrije trap viel uit de kluts voor de voeten van Kees Schellekens, die snoeihard uithaalde. Met de 1-0 leek Achilles Veen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de vreugde duurde maar twee minuten. Keeper Jorn Wagener ging lelijk in de fout bij een terugspeelbal en schoof de bal in de voeten bij Swift. Dat liet zich het buitenkansje niet ontnemen. Nadat de bal in de lege doelmond werd gebracht, kon Bas Buimer het laatste tikje geven voor de 1-1. Achilles Veen was het even kwijt en in de 68e minuut kon de thuisclub de wonden likken. Na een prima aanval en combinatie kegelde Max Gerard van Wakeren de 1-2 in het Veense net. Achilles Veen probeerde zich nog te herpakken, maar er zat te weinig overtuiging in de dreiging. Bovendien kreeg Ronnie Reniers een poging van dichtbij niet langs keeper Teerink. Daarnaast werd een glaszuivere treffer van Bas van Loon nog afgekeurd wegens hinderen van de keeper. Het werd een ijskoude douche voor Achilles Veen, dat de schade niet meer kon repareren. Trainer Bastiaansen probeerde tevergeefs met drie wissels nog de bakens te verzetten. Swift kon na het laatste fluitsignaal echter met een uitbundige vreugdedans de driepunter vieren.