• Duo Virtuoso in Franse sferen.
• Duo Virtuoso in Franse sferen.

Nieuwjaarsconcert Duo Virtuoso

heusden • Duo Virtuoso, bestaande uit Mark Brandwijk en Reinier Korver, organiseert zaterdag 28 januari voor het zesde jaar op rij een nieuwjaarsconcert.

Net als de afgelopen jaren is het decor hiervoor de Grote of St. Catharijnekerk in Heusden. Tijdens het concert zijn weer verschillende gastmusici aanwezig, die samen met Duo Virtuoso een afwisselend, origineel en verrassend programma zullen brengen rondom het thema 'Frankrijk'. Duo Virtuoso bespeelt de twee schitterende orgels en de prachtige vleugel die de kerk rijk is. Naast het duo geven ook de gloedvolle blazers van het koperkwintet Wijk en Aalburg weer acte de presence. Als klap op de vuurpijl speelt ook slagwerker Jaap Klootwijk mee. Een speciale vermelding verdient de zeer talentvolle accordeonist Daniel Sieczkowski. Hij speelde al samen met het Jong Nederlands Blazers Ensemble en speelt nu dus samen met Duo Virtuoso.

Al deze musici nemen de bezoekers mee tijdens een heerlijk avondje langs de Franse kusten, door Parijs, naar vervlogen tijden; romantisch én stoer, achteroverleunend én op het puntje van de stoel zittend, relaxed én adembenemend,

Voor verscheidende stukken zijn unieke arrangementen gemaakt. Op het programma staat onder andere de overweldigende Orgelsymphonie van Camille Saint-Saëns, de prachtige Pavane van Maurice Ravel en een medley van nummers uit 'Les Miserables'.

De aanvang van het concert is 19.30 uur.


q www.markbrandwijk.nl