• De eerste paal van project Groenendijk wordt geslagen.
• De eerste paal van project Groenendijk wordt geslagen. Foto: Teus Admiraal

Eerste paal voor project Groenendijk geslagen

woudrichem • In het bijzijn van de toekomstige bewoners heeft wethouder Renze Bergsma vorige week woensdagmiddag de eerste paal van het nieuwbouwproject Groenendijk in Woudrichem geslagen.

Project Groenendijk is een bijzonder project vanwege de lange looptijd. Ongeveer twintig jaar geleden lagen er plannen om in het park een groot aantal woningen te realiseren. Bioscoop Hollywoud, de peuterspeelzaal en de seniorenwoningen moesten hiervoor wijken. Ook zouden, na de destijds geplande nieuwbouw, de woningen rondom de Groenendijk gerenoveerd worden.

Uiteindelijk is de renovatie in 2002 uitgevoerd en heeft het park een opknapbeurt gehad. De bouw van de nieuwbouwwoningen is daarmee het sluitstuk. Aannemingsbedrijf Tankens uit Andel bouwt de woningen. Aan de Graaf van Egmontpad komen de vijf koopwoningen en twaalf huurwoningen te liggen. Planning van de oplevering is eind 2017 en inmiddels zijn de koopwoningen allemaal verkocht. De huurwoningen worden in het voorjaar via Woongaard aangeboden. In het voorjaar van 2014 is park Groenendijk opgeknapt. Met behulp van de omwonenden, Woonlinie en een subsidie van de Rabobank is een speelplaats gecreëerd en is het hertenkamp verplaatst.

IJsbaan

"Op deze, wat mij betreft mooiste plek buiten de vestingstad, houden we de kleinschaligheid in ere. Een lange aanlooptijd resulteert nu in dit prachtige plan, waarin ook Woonlinie actief heeft meegedacht. Met het bouwen van vijf koopwoningen en twaalf huurwoningen blijft er veel ruimte over voor sport en spel," zei wethouder Bergsma. Een mooi voorbeeld daarvan is de mini-ijsbaan speciaal voor kinderen. Een aantal jaar geleden werd deze aangelegd op initiatief van de buurtbewoners. Het water in de kuil komt uit de gracht en is de afgelopen dagen ijs geworden.

Voorzitter Gerrit van 't Einde van buurtvereniging Buiten de Poort: "Als betrokkene van het eerste uur heeft onze buurtvereniging zich al die tijd hard gemaakt om het park grotendeels in ere te houden. Dat dat gelukt is, maakt ons ontzettend trots."