• Gijs van Tilborg krijgt de speld.
• Gijs van Tilborg krijgt de speld.

Bijzondere jubilaris bij NOAD'32

wijk en aalburg • In Zorgcentrum Wijkestein heeft Gijs van Tilborg (95) de super gouden speld van NOAD'32 opgespeld gekregen vanwege zijn 80-jarig lidmaatschap.

Dat gebeurde vorige week woensdagmiddag. Voorzitter Jerry Bouman overhandigde Van Tilborg, die aan dementie lijdt, ook de presentatiegids naar aanleiding van het 85-jarig bestaan van de voetbalvereniging.

Van Tilborg speelde net voor en net na de Tweede Wereldoorlog in het eerste elftal van NOAD'32 met mannen als Martien Duisterwinkel en Adriaan 'Boeske' Boezer.

Veldstraat

Hij stond meestal rechtsbinnen en maakte het eerste veld aan de Veldstraat nog mee. Oud-voorzitter Anton de Waal, die ook bij de overhandiging aanwezig was, memoreerde dat Van Tilborg tot voor enkele jaren elke zaterdagmiddag nog belde met de vraag wat het eerste elftal had gedaan. "Dan was het altijd: 'nou hoor een goed resultaat'. Of bij verlies: 'ach, da's jammer', klonk het dan."

Voetbalvereniging NOAD'32 werd opgericht op 9 januari 1932. Oprichtingsplaats was 'de keet op den bol', ruim honderd meter van het huidige clubgebouw. Het eerste veld lag in de Veldstraat, maar hier moest men binnen een jaar al wijken omdat de eigenaar van de grond er een woning ging bouwen. Vanaf 1933 speelde men aan de Aalburgsestraat tegenover de Herrebeugel, waar toen nog geen huizen stonden. In 1947 verhuisde men naar het Groot Korenzand.


q www.noad32.nl