Den Haan naar Schelluinen

werkendam/schelluinen • Met ingang van het nieuwe seizoen is Werkendammer Philip den Haan de technische man bij vierdeklasser vv Schelluinen.

"We denken met Philip een daadkrachtige trainer te hebben aangesteld. Dat is nodig bij vv Schelluinen", aldus vv Schelluinen-voorzitter Rolf Huijssen. "Met Erik van Genderen is het net niet gelukt om te promoveren. Vorig seizoen hetzelfde verhaal onder onze huidige trainer Wout Lems. En hoewel we op dit moment niet op de voor ons gewenste positie staan, gaan we er vanuit dat we dit seizoen wel promoveren. Dan moet Schelluinen doorpakken om een stabiele derdeklasser te worden. De ervaring, visie en daadkracht van Philip sluiten daar prima bij aan", zegt Huijssen. Over ervaring heeft de inmiddels 57-jarige oefenmeester inderdaad niet te klagen. Vorig seizoen was hij trainer bij vv Sleeuwijk en de jaren daarvoor trainde hij (top)clubs als Heerjansdam, Sparta Nijkerk, Heinenoord, Unitas, IJsselmeervogels, Zwart Wit '28 en niet te vergeten zijn 'eigen' Kozakken Boys. Na zijn actieve loopbaan begon mister Kozakken Boys zijn trainerscarrière in Woudrichem.

Den Haan nam, bewust, een sabbatical. "En dat bevalt goed. Het afgelopen halfjaar heb ik weinig voetbalwedstrijden gezien. Op zaterdagochtend stap ik meestal op de racefiets of mountainbike en 's middags ga ik bij mijn volleyballende dochter Britt kijken. Af en toe vind je mij ook achter de kar bij Ikea of Kolbach, maar plantjes scoren om half drie op zaterdagmiddag is niet mijn ding." Den Haan lacht. "Ik rekende er niet op en was er ook totaal niet mee bezig, maar toen eenmaal de trainerscarrousel op gang kwam en na enkele contacten met clubs begon het toch weer te kriebelen."