Nieuwstraat heeft meer last van horeca

zaltbommel • De bewoners van de Nieuwstraat overvinden in toenemende mate geluidsoverlast van de horeca in hun buurt.

"In onze ogen is er sprake van een onverantwoorde clustering van overlast gevende horeca-activiteiten", schrijven zestien bewoners in een brief aan het college en de gemeenteraad. Ze hebben onder meer last van de terrassen van stadsbrouwerij en proeflokaal Orion en brasserie De Poorterij. Ook komt er regelmatig harde live muziek uit café De Bossche Poort of tijdens bijvoorbeeld carnavalsfeesten in De Poorterij.

De bewoners zijn ook ongerust over de ontwikkelingen van Marrakech (Boschstraat) en de Oude Bieb. Eetgelegenheid Marrakech is onlangs gesloten en er zijn plannen om er iets nieuws in te starten. De Oude Bieb is omgebouwd tot biljartcafé, maar heeft nog geen vergunning om open te gaan. Volgens de omwonenden is het café wel al enkele keren voor besloten kring open geweest. De vrees bestaat dat er een jongerensoos of iets dergelijks gaat komen op die locatie.

Een afvaardiging van de bewoners heeft begin december een gesprek gehad met burgemeester Albert van den Bosch. Volgens de omwonenden hadden de klachten hem nog niet eerder bereikt.

Ordinair uitgaansgebied

"Wij als bewoners van de Nieuwstraat zijn helemaal niet overal op tegen", benadrukken ze. "Wel maken we ons grote zorgen over de afslag die nu genomen is. Het gaat niet enkel om ons persoonlijke leed. Ook voor de gemeenschap is het van belang dat dit historische gedeelte van Zaltbommel geen ordinair uitgaansgebied wordt en daardoor verloedert."

Britta Alink