• De Volvo is beplakt met drieduizend kurken.
• De Volvo is beplakt met drieduizend kurken.

Met een oud barrel naar Scandinavië

zaltbommel • Jörg Kaasjager uit Zaltbommel en zijn neef Robert-Jan Noordhoff uit Tilburg doen van 5 tot en met 10 februari mee aan de Wintereditie van de Carbagerun naar Scandinavië.

Ze gaan op reis in een Volvo 850 GLT uit 1992. In totaal doen 250 teams mee aan de barre tocht van ongeveer 4700 kilometer lang. Ze rijden allemaal in een oud barrel, die niet meer dan 500 euro waard mag zijn. Vorig jaar deden de twee neven ook mee onder de naam 'Team Corky'. Die naam verwijst naar het uiterlijk van de Volvo, de auto is namelijk beplakt met maar liefst drieduizend kurken. De start is dit jaar in Kopenhagen. Vanaf daar rijden de deelnemers naar Oslo, Bergen, Hamar, Sundsvall en weer terug naar Stockholm. De route gaat over uitdagende wegen vol sneeuw, langs prachtige fjorden en door unieke landschappen. Onderweg voeren de teams gekke opdrachten uit.

Hartekind

Jörg en Robert-Jan laten zich sponsoren voor het goede doel: Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in om door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van kinderen met een hartafwijking te verbeteren. Jörg is zelf vader van een Hartekind. "We hopen straks een groot bedrag naar de stichting over te maken", zegt hij. Team Corky heeft dan ook diverse mogelijkheden voor bedrijven en particulieren. Sponsoren kan al vanaf 2 euro. "Je kunt ook met Team Corky meerijden, door je naam op één van de drieduizend kurken te laten zetten voor 5 euro."

q www.facebook.com/teamcorky