woensdag 20 december

Papendörfer Eindejaars concert
19:30, Papendrecht, Verenigingsgebouw van Excelsior. We organiseren op woensdag 20 december een avond voor donateurs, sponsoren en andere Egerländer muziek liefhebbers. Ontvangst is met een lekker kopje koffie of thee met gebak. Rond 20.30 uur willen we voor u enkele Egerländer stukken spelen in het Verenigingsgebouw van Excelsior aan de Rembrandtlaan 206, te Papendrecht.

Kerst met De Kast
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In de donkerste tijd van het jaar komt op woensdag 20 december om 20.15 uur De Kast voor het tweede jaar met een sfeervol kerstconcert naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Een warme en muzikale avond voor de hele familie. Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 21 december

Kerstmiddag PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. De PCOB houdt op donderdag 21 december vanaf 14.00 uur een kerstmiddag in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht. Naast een meditatie en een kerstverhaal is er ook muziek en samenzang.

Traditionele Kerstzangavond
20:00, Papendrecht, Grote Kerk. In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt 80 in Papendrecht wordt op woensdagavond 21 december de traditionele Kerstzangavond gehouden. Dit jaar met medewerking van gemengd koor Canticum uit Zwijndrecht. Bij de uitgang collecte voor Stichting Hulp Oost-Europa. Kerk open 19:30 uur.

vrijdag 22 december

Kerstconcert vriendenkoor De Brutel Boys
De bewoners van de Alblashof uit Alblasserdam zijn tijdelijk gevestigd in de oude locatie van De Wieken te Papendrecht. Op donderdagmorgen 14 december geven de Boys als welkom een kerstconcert voor hen.

Kerstzangavond Alblasserdam
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk. Stichting Jafet verzorgt op vrijdag 22 december een kerstzangavond in de Hervormde Kerk aan het Cortgene 8 te Alblasserdam. De medewerkenden van deze avond zijn het christelijk kinderkoor Samuël en christelijk Jong Mannenkoor Jubilate. Meditatie door ds. J.C. de Groot uit Dordrecht. Trompet: Jan Paul Lagendijk. Dwarsfluit: Martha van Gent. Collecte t.b.v. Stichting Jafet. De entree is gratis.

Kerstconcert De Jonge Lofstem en Marcando
19:30, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. Kinderkoor De Jonge Lofstem o.l.v Dineke Stam en Christelijk Gemengd Koor Marcando verzorgen een kerstconcert in de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 in Nieuw-Lekkerland. Medewerking wordt verleend door Marcel van de Ketterij op het orgel, Leo Verhaar op piano, Lydia van Mourik op fluit, Koperkwartet Imperal Brass (trompet/trombone) en L'orchestra Particolare (viool). De meditatie wordt verzorgt door ds. A. de Lange. De collecte is voor gevangenenzorg Roemenië. De avond begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Kerstzangdienst Streefkerk
19:45, Streefkerk, Hervormde kerk. In het kerkgebouw van de Hervormde gemeente van Streefkerk wordt een Kerstzangdienst gehouden. De avond begint om 19.45 uur, vanaf 19.20 uur staan de deuren van het kerkgebouw open. Aan deze avond werken mee: CGK Praising Voices, I believe en Jeugdkoor Joy en Kinderkoor De Streefzangertjes. Het orgel wordt bespeeld door Johan den Hoedt. De overdenking wordt verzorgd door Ds. T. van Bruggen. Leerlingen van de basisschool De Boomgaard zullen ook een bijdrage leveren aan het programma.

Shanty en gospel tijdens Volkskerstzang Papendrecht
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Wie swingend het kerstweekend in wil gaan, moet vrijdagavond 22 december zeker naar de Volkskerstzang in de Betlehemkerk in Papendrecht komen. Met een verrassende samenwerking van shantykoor De Smarties en gospelkoor Les Chantres, belooft het een sfeervolle, muzikale avond te worden. De koren zingen hun eigen kerstrepertoire, bundelen hun krachten bij diverse bekende kerstliederen en vragen de aanwezigen af en toe gezellig met hen mee te zingen.

Kerstbingo
20:00, Nieuw-Lekkerland, voetbalkantine. Op vrijdag 22 december organiseert vv Nieuw-Lekkerland wederom een Kerstbingo. Deze vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland. Er worden acht reguliere rondes en een superronde gespeeld. De opbrengst komt volledig ten goede aan de vereniging.

Jongerenkoor komt over de brug met Kerst
20:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Jongerenkoor One Voice uit Ridderkerk verzorgt een concert in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. One Voice zoekt met dit concert de samenwerking met het Alblasserdamse jongerenkoor Amazing Voices. In een outdoor setting met (nep) kampvuur en (echte!) chocomel worden kerstfavorieten ten gehore gebracht. Toegang is gratis.

Irish Christmas in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Als Ieren kerst vieren kan dat alleen maar uitmonden in een onvergetelijk muzikaal feest. Laat het maar aan Fergal Ó Murchú over op vrijdag 22 december vanaf 20.15 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Deze grootmeester van de traditionele Ierse muziek brengt een ensemble met de beste muzikanten van Ierse bodem mee, met klassieke instrumenten als de Keltische harp, de uilleann pipes en de bodhrán, maar ook een strijkerssectie. Irish Christmas is een memorabele wintershow vol vreugde, schoonheid, spirituele diepte en kracht. Entree bedraagt 26,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 23 december

Kerstontbijt winkelcentrum Westpolder
09:00, Papendrecht, winkelcentrum Westpolder. Winkelcentrum Westpolder in Papendrecht organiseert op zaterdag 23 december van 09.00 tot 12.00 uur weer een gezellig Kerstontbijt.
De gratis maaltijd wordt aangeboden door de Sionskerk in samenwerking met de winkeliers van het winkelcentrum. Voor kinderen is er een speciale tafel.

Kerstcrea Ichthuskerk
10:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 1 te Alblasserdam wordt op zaterdag 23 december een creatieve ochtend georganiseerd rond het thema kerst. Vanaf 10.00 tot ongeveer 12.00 uur is iedereen die op de basisschool zit van harte welkom om een leuke lampion te komen maken.
De bezoekers gaan ook met elkaar zingen en luisteren naar een verhaal. In de avond kan iedereen de lampion leuk gebruiken om mee te lopen met de tocht 'Alblasserdam op weg naar Kerst'. Deze tocht wordt gehouden tussen 18.00 en 20.00 uur vanaf het Raadhuisplein in Alblasserdam.

Alblasserdam Op Weg Naar Kerst
18:00, Alblasserdam, Raadhuisplein. Op 23 december organiseren verschillende kerken uit Alblasserdam: 'Alblasserdam Op Weg Naar Kerst'. Kom langs op het Raadhuisplein tussen 18.00 en 20.00 uur en schrijf je naam in de boekrol! Van daaruit start de verlichte tocht. Terug op het Raadhuisplein is er een warm drankje en live Kerstmuziek.

Kerstconcert De Morgenster en de Parels
19:30, Kinderdijk, kerk. Christelijk koor De Morgenster en kinderkoor De Parels verzorgen op zaterdag 23 december een Kerstconcert in de kerk van Kinderdijk. Voor De Morgenster uit Alblasserdam, onder leiding van Leon van Veen, is het al voor de vierde keer op rij dat ze in Kinderdijk een kerstconcert organiseren, elke keer met een andere invulling. Nu samen met kinderen, met het thema: Liefde, Licht en Leven. Onder de enthousiaste leiding van Hannie de Keijzer zal het kinderkoor uit Nieuw-Lekkerland verschillende liedjes laten horen. De toegangsprijs is 5 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Het concert begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur gaat de kerk open voor publiek.

zondag 24 december

Kerk voor de wijk
11:00-14:00, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein. Iedere zondag heeft de Ichthuskerk na de ochtenddienst haar deuren open voor de wijk. Iedereen is welkom om binnen te komen.