• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque.

Dam krijgt met Le Barrage Frans jasje

alblasserdam • Afgelopen maandag had Rotaryclub Kinderdijk het genoegen én de primeur om als eerste gasten welkom te worden geheten in het nieuwe horeca-etablissement in Alblasserdam 'Le Barrage', aan de Dam in Alblasserdam. Rotaryclub Kinderdijk (RCK) hield het jaarlijkse kerstdiner in het nog niet officieel geopende restaurant. Door middel van een ingrijpende verbouwing is het vooroorlogse, historische bankgebouw inmiddels getransformeerd tot een mooi restaurant aan de rivier de Alblas, in het hart van Alblasserdam. De originele details van het authentieke pand zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven en vormen een mooi contrast met de strakke moderne inrichting.

De gasten werden onthaald op een met zorg samengesteld menu bereid door chef kok Marcel Hayes.

Sfeervolle avond

De bijzonder sfeervolle avond werd tijdens het diner opgeluisterd door diverse kerstbijdragen van de leden en een kort optreden van een combo van Excelsior uit Papendrecht. Zij hadden speciaal voor deze avond een kerstrepertoire samengesteld.

Een grote verrassing was het 'kerstcadeau' dat Bjorn van Dijl van Le Barrage aan RCK gaf in de vorm van een cheque ter waarde van het bedrag waarvoor de leden gedineerd hadden: 2582,55 euro. Dit bedrag zet RCK in voor fundraising en gaat naar een nader te bepalen goed doel. Een mooi gebaar van Le Barrage.

Rotaryclub Kinderdijk kijkt terug op een geslaagde avond in dit prachtige pand en beveelt een bezoek van harte aan.