Bedankt voor de hulp bij banden wisselen

Afgelopen zaterdag ging ik met de auto boodschappen doen in het Makado in Alblasserdam, dat was dus het plan. Bij het Makado aangekomen bleek dat er een Kerstmarkt werd gehouden en dus was er geen parkeerplaats vrij. Rondjes cirkelen en hopen dat er een plek vrij komt.

Tijdens het cirkelen heb ik helaas niet goed opgelet en een bocht te scherp aangesneden met het gevolg dat de velg van mijn band rechts achter verboog en de band geen lucht meer had.
Hierdoor band wisselen, wat ik in jaren niet had gedaan, bovendien een nieuwe auto dus alles onwennig. Na enige tijd had ik het wiel los, maar gezien mijn gevorderde leeftijd stond ik even bij te komen en hoorde iemand roepen: "Heb je hulp nodig?" Dat had ik eigenlijk wel, dus; ja graag. De man ging gelijk aan de slag met het terugzetten van het wiel, want de krik stond niet goed en nadat de krik op de goede plek stond, begon hij opnieuw en binnen de kortste keren, had hij het reserve wiel gemonteerd.

Alhoewel het noodlot had toegeslagen, bleek dat er nog altijd mensen zijn in onze samenleving die direct bereid zijn om te helpen. In een woord fantastisch en voor mij onvergetelijk. Ik wil dan ook langs deze weg de heer De Jong uit Nieuw-Lekkerland nogmaals bedanken voor zijn hulpvaardigheid, geweldig.

Michel Snieder, Alblasserdam