Afbeelding
Foto:

'Pak sluipverkeer in de spits aan'

alblasserdam • De SGP-fractie constateert dat, na heropening van de Oude Torenweg en de aansluitende Vinkenpolderweg richting Oud-Alblas, het verkeer fors is toegenomen. Dat resulteert vrijwel elke avondspits in file op de Edisonweg. Burgerraadlid Harrold van Vliet heeft vragen gesteld aan het college.
Van Vliet memoreert dat tijdens de afsluiting van de Vinkenpolderweg het verkeer over de Edisonweg fors minder was. Hieruit constateert de SGP-fractie dat de file op de Edisonweg hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door verkeer dat filevorming op de A15 probeert te ontwijken.
Een mogelijke oplossing van genoemde verkeersproblematiek zou het (gedeeltelijk) afsluiten van de Vinkenpolderweg tijdens de spits kunnen zijn, aldus Van Vliet. Uiteraard moet dit niet gelden voor het lokale bestemmingsverkeer.


Nieuwbouw gemeentewerf

papendrecht • Er komt een zogenaamde vernieuwbouw van de gemeentewerf en het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan in Papen-drecht.
De gemeentewerf en het afvalbrengstation (ABS) zijn dringend aan nieuwbouw toe. Zowel De Werf als het afvalbrengstation verkeren op dit moment in een slechte staat. Door de verouderde inrichting van het afvalbrengstation ontstaan soms ook gevaarlijke situaties. Hoog tijd dat daar verandering in komt. De afgelopen maanden heeft de gemeente de plannen verder uitgewerkt. Gisterenavond heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om vernieuwbouw op de huidige locatie mogelijk te maken. De hoogte van het krediet voor de gemeentewerf is vastgesteld op 3,8 miljoen euro. In de begroting van 2018 was al rekening gehouden met het vernieuwen hiervan. De raad heeft ook positief gereageerd op het voorstel om het afvalbrengstation te laten bouwen en te exploiteren door HVC. De komende periode realiseert Papendrecht een nieuwe gemeentewerf en een nieuw afvalbrengstation die voldoen aan alle huidige eisen en die ook duurzaam zijn naar de toekomst toe. Tijdens de verbouwing kan men enige hinder ondervinden. Het afvalbrengstation in Papendrecht kan tijdelijk niet gebruikt worden. De inwoners van Papendrecht mogen tijdens de bouw gebruik maken van de dienstverlening van het afvalbrengstation van Dordrecht aan de Baanhoekweg. Hierover worden bewoners nader geïnformeerd. Voor de direct omwonenden van de Willem Dreeslaan wordt in januari een aparte voorlichtingsavond georganiseerd. Zij krijgen hiervoor een uitnodiging.


Veroordeling voor dronken chauffeur

papendrecht • De dronken vrachtwagenchauffeur, die afgelopen zomer alle rijbanen nodig had op de A15 bij Papendrecht, is vorige week bij verstek veroordeeld. Op maandag 21 augustus hielden politieagenten, dankzij alerte automobilisten, de vrachtwagenchauffeur aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrachtwagen had alle rijbanen van de A15 nodig om zijn bestemming te bereiken. Uit de blaastest kwam maar liefst 1015 UGL (uitgeademde lucht), zo'n 4,5 keer teveel. Vorige week moest de vrachtwagenchauffeur zich verantwoorden bij de rechter. Hij was niet bij de zitting aanwezig. Desalniettemin veroordeelde de rechter hem bij verstek tot een geldboete van 1200 euro en een rijontzegging van 12 maanden. Als hij de geldboete niet betaalt, is de vervangende straf 22 dagen hechtenis.