• Drechtstreek leed zaterdag een gevoelige nederlaag.
• Drechtstreek leed zaterdag een gevoelige nederlaag. Foto: Richard van Hoek

Drechtstreek met pijnpuntjes winter in

papendrecht • Met 0-1 verliezen van koploper Almkerk is geen schande. Zeker niet voor Drechtstreek dat zich als promovendus ten doel heeft gesteld te overleven in zijn eerste seizoen in de tweede klasse. Desondanks zijn er wat zaken waar ze zich op sportpark Oostpolder enige zorgen over kunnen maken.

Eén is de positie op de ranglijst. De afstand tot de kelderzone van 2F is de voorbije tijd kleiner geworden. Daarnaast vormt de gebrekkige aanvoer van de spitsen momenteel een pijnpuntje. Tegen het zeker niet indrukwekkende Almkerk moeten Michael Slingerland en Randy Kroos bijkans wanhopig zijn geworden van het geringe aantal bespeelbare ballen. Een probleem dat is terug te voeren op de moeizame vorm waarin creatieve geesten als Joey d'Haan en Mark Kunst zich bevinden. Van hén moeten de ingevingen komen, maar beide gaven niet thuis. De Haan slaagt er al een tijdje niet in de van hem zo graag geziene frisheid in het Papendrechtse spel te leggen en Kunst speelde zoals Luigi Bruins in zijn tijd in het eerste elftal van Feyenoord: soms geniaal, meestal flegmatiek. "Je noemt nu deze twee spelers, maar er zijn er meer die nu even niet brengen wat ze normaal wél doen", reageerde Drechtstreek-trainer Miquel Munoz. "Maar dat we iets extra's missen op het middenveld is inderdaad duidelijk. Vandaar dat de winterstop ons niet slecht uitkomt. We kunnen dan mooi de accu's opladen en toewerken naar een frisse herstart. Hopelijk heb ik in januari ook weer de beschikking over Jillroy Ruiz, want dat is zeker ook een voetballer die voor goede impulsen kan zorgen. Hij is nu nog op stage op Aruba, maar ik verwacht hem binnenkort terug."

Drechtstreek hield het tot de 66e minuut droog tegen het fysiek sterke Almkerk. Een fout van doelman Joris Moesman leverde de gasten de 0-1 op, een kopbal van de boomlange Bart Dirven. Die treffer was sneu voor Moesman die tot dan toe een foutloze wedstrijd had gekeept en vóór rust met een fantastische redding een tegentreffer had voorkomen. Almkerk kreeg in die fase nóg twee maal de gelegenheid om de trekker over te halen tegen het té onderdanige Drechtstreek, maar Moesman en de altijd ijverige Bjorn van Ingen hielden de bal voor de doellijn tegen.

Munoz wees zijn mannen er in de rust op dat ze met wat minder ontzag voor de lijstaanvoerder aan deel 2 moesten beginnen. Deze woorden misten hun uitwerking niet. Er werden zowaar meer persoonlijke duels gewonnen en zelfs kansen gecreëerd. Uit één daarvan had Drechtstreek's beste middenvelder Justin Blauw kunnen scoren. Zijn schot miste evenwel de precisie om keeper Korebrits te passeren. Ook nadat Almkerk op 0-1 was gekomen probeerde Drechtstreek er het beste van te maken. Tot serieuze kansen leidde de dadendrang niet.


Jan Timmer