Mat Papendrecht verliest bij Pelikaan

zwijndrecht • Het was niet erg imponerend wat Papendrecht in zijn laatste pre-winterse competitiewedstrijd liet zien. Tegenstander Pelikaan won het tweede klasse-duel op Zwijndrechts grondgebied eenvoudig met 2-0.

Vanaf de eerste balomwentelingen was al duidelijk dat Papendrecht niet bepaald in grootse vorm verkeerde. Ook het spelen op kunstgras en de defensieve speelwijze van Pelikaan (heel 'modern' met vijf verdedigers) werkte niet erg mee aan een prettig ogende voetbalshow. Desondanks kreeg Papendrecht na 28 minuten slow voetbal de kans om op voorsprong te komen. De kopbal van Jay Luciano werd echter gepareerd door de Pelikaan-keeper. In de 37e minuut was het wél raak. Pelikaan maakte dankbaar gebruik van geklungel in de Papendrechtse verdediging en tekende de 1-0 aan.

Na de pauze leek er even sprake van enig herstel bij de elf van trainer Peter de Haan. De bal ging even sneller rond en dat leek de opmaat te zijn voor een betere fase. Justin Beemsterboer kreeg vervolgens de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te werken, maar zijn diagonale schot bleek niet goed genoeg om de Pelikaan-goalie te passeren. In de 60e minuut ging de wedstrijd definitief in het slot. Aan deze 2-0 ging wederom wankelmoedig defensief ingrijpen van Papendrecht-zijde vooraf.

Vuren krijgt straf na staken wedstrijd

vuren/alblasserdam • Vuren heeft drie punten in mindering gekregen naar aanleiding van de gestaakte competitiewedstrijd tegen Alblasserdam.

Kort voor rust werd er bij Alblasserdam-Vuren een afkoelingsperiode ingelast. [ http://www.regio-voetbal.nl/wedstrijdverslag/vuren-weigert-verder-te-spelen-bij-alblasserdam ]Vuren weigerde vervolgende verder te spelen, omdat aanvoerder Sjors Vonk in de gang naar de kleedkamer klappen zou hebben gekregen.

Trainer Ron Vlot was zich toen al bewust van het risico van die beslissing: "Wij waren vandaag niet de schuldige partij. Als we drie punten in mindering krijgen, is dat maar zo."

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Vuren een schikkingsvoorstel gedaan: drie punten in mindering en 150 euro boete. Vuren gaat hiermee niet akkoord en heeft al aangekondigd beroep te zullen aantekenen. Vuren krijgt de straf 'omdat ze van het veld gestapt zijn'.

Jeroen van Wijngaarden, bestuurslid technische zaken van Vuren: "Dit is voor ons een lastige situatie omdat het buiten het zicht van de scheidsrechter gebeurd is. Als zoiets gezien wordt is het landelijk nieuws, maar nu krijgen wij straf. Dit soort wangedrag zullen wij ten alle tijde bestrijden. Normen en waarden zijn voor ons belangrijk en hier zijn grenzen overtreden. Dit is voor ons echt onacceptabel."

Ook Alblasserdam heeft bericht gekregen van de KNVB. "Daarin stond dat ons geen blaam treft en dat Vuren de schuldige is aan het vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd", geeft trainer Dennis Schoonewil aan. "Dat hadden we ook verwacht. De wedstrijd gaat weer verder in de 38e minuut met een corner voor hen en een 1-0 voorsprong voor ons. En ja, ik heb de reactie van Vuren gelezen en dat is niet onze beleving. Ik vind dat er verder al genoeg over is gezegd en geschreven."