Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Top2000-kerkevent in De Morgenster

papendrecht • Op woensdag 27 december aanstaande vindt er voor de derde keer een Top2000-kerkevent plaats, georganiseerd door een aantal Alblasserdamse en Papendrechtse kerken.

Het event vindt dit keer plaats in De Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 te Papendrecht. Dit event haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2.

De organisatie is in handen van de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam en de Bethlehemkerk en De Morgenster in Papendrecht. Het evenement begint om 20.00 uur.
In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God. Andere blijken bij nader inzien te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Deze informatie wordt gedeeld tijdens deze bijzondere bijeenkomst.

Het thema van het Top2000-kerkevent in Papendrecht is 'Song of songs'. De muziek wordt verzorgd door een geweldige live band, samengesteld uit muzikanten, zangers en zangeressen uit Papendrecht en Alblasserdam. De dominees Johan Duijster en Hans van Walsum zorgen voor de verbindende teksten.

De toegang van evenement is gratis. Wel zal er bij de uitgang een collecte zijn voor 'Geloof, hoop en Syrië', voor vluchtelingenkinderen in Syrië (een project van Kerk in Actie).


Oliebollenactie EHBO vereniging

nieuw-lekkerland • EHBO vereniging Nieuw-Lekkerland organiseert ook dit jaar weer de oliebollen- en appelflappenactie. Telefonisch bestellen kan via 06-20394269 of ehbonwll@solcon.nl. Ook zonder vooraf bestellen kunnen de oliebollen en appelflappen gekocht worden bij het verkooppunt bij Tegelhandel Boer aan de Planetenlaan 75 in Nieuw-Lekkerland, op zaterdag 30 december tussen 07 en 14.00 uur.


PIT: Nieuwe bestuursstructuur

alblasserdam • PIT kinderopvang & onderwijs gaat de bestuursstructuur binnenkort veranderen. Door de ontwikkeling die PIT kinderopvang & onderwijs de afgelopen jaren na de fusie heeft doorgemaakt en vanwege de pensionering van bestuurder Monique Fluitsma wijzigt de bestuursstructuur van de organisatie per 1 februari 2018.
Met ingang van die datum heeft PIT kinderopvang & onderwijs één bestuurder in de persoon van Ad Vos die nu nog samen met Monique Fluitsma het bestuur vormt. Hij wordt ondersteund door een bestuurlijk managementteam dat naast manager bedrijfsvoering Patricia Visser bestaat uit een directeur kwaliteit & personeel 0 - 7 jaar en een directeur kwaliteit & personeel 7 - 13 jaar. De huidige directeur kwaliteit & personeel Max van de Pol gaat zich in zijn functie concentreren op 7 - 13 jaar.
Voor de functie van directeur kwaliteit & personeel nul tot zeven jaar heeft PIT kinderopvang & onderwijs Milka Barends benoemd. Met de nieuwe bestuursstructuur kan de volgende stap worden gezet in de vorming van integrale kindcentra (ikc's) waarin opvang, onderwijs, ontspanning, ondersteuning en opvoeding voor kinderen van nul tot zeven en van zeven tot dertienjaar naadloos aansluiten.