• Dierenarts Wout van den Broek.
• Dierenarts Wout van den Broek. Foto: Geurt Mouthaan

Dierenarts Wout: terug naar de basis

alblasserdam • Alblasserdam is sinds enkele maanden een nieuwe dierenarts rijker. Wout van den Broek startte in september aan de Cortgene 14 met Dierenarts Wout. Kleinschaligheid en persoonlijk contact staan centraal.

Het voormalige onderkomen van Woonkracht 10 aan de Cortgene heeft een compleet nieuwe invulling gekregen. In een ruime en lichte dierenartsenpraktijk ontvangt Wout van den Broek zijn patiënten en hun baasjes. Het is een nieuwe stap voor de inwoner van Alblasserdam, maar zeker niet zijn eerste kennismaking met het vak. "Ik ben in 2001 afgestudeerd, heb daarna jarenlang gewerkt bij verschillende dierenartsenpraktijken en ben tien jaar geleden in Barendrecht een eigen praktijk gestart", vertelt hij. "Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. De praktijk is in die jaren gegroeid en het ging goed, maar ik wilde op een gegeven moment terug naar de basis, kleinschalig werken."

Het zorgde ervoor dat de oud-inwoner van Rhoon – hij verhuisde tien jaar geleden naar Alblasserdam – in de zomer van 2017 rondkeek of er in zijn woonplaats een mogelijkheid was opnieuw vanaf nul te beginnen. "Dat lukte hier aan de Cortgene 14. In september ben ik officieel gestart. Het bevalt uitstekend, elke week komen er nieuwe klanten. Tegelijkertijd moet ik mezelf nog meer laten zien, zodat mensen weten wie ik ben en wat mijn achtergrond is. Dat heeft tijd nodig."

De tijd nemen voor degenen die met hun huisdier naar Dierenarts Wout toekomen, staat centraal in zijn werkwijze. "Mensen komen naar mij toe met een probleem dat hun huisdieren hebben. Zij willen gehoord worden, advies krijgen. Het is daarvoor heel belangrijk dat ik mijn klanten leer kennen. Je moet soms in moeilijke gevallen adviseren of een behandeling nog zinvol is of dat het beter is een dier verder lijden te besparen. Daarin vertel ik eerlijk wat ik ervan vind, maar uiteindelijk is het de klant die beslist." Hij vervolgt: "Ik houd van dieren én van het omgaan met mensen. Wat dat betreft is dit beroep een ideale combinatie."

In de nieuwe dierenartsenpraktijk kunnen huisdieren op vele manieren geholpen worden, tot aan kleine operaties toe. "Mocht ik het zelf niet kunnen, dan verwijs ik mensen door naar een grotere kliniek. Ik wil het nu en in de toekomst graag kleinschalig houden." Meer informatie: facebook.com/dierenartswout/ of


q www.dierenartswout.nl