donderdag 7 december

PCOB-middag
14:00, Nieuw-Lekkerland, De Hoeksteen. De PCOB van Nieuw-Lekkerland komt op donderdag 7 december weer bij elkaar in De Hoeksteen aan de Vonkstraat 13 in Nieuw-Lekkerland. Kleinkoor Leatare verleent medewerking. Vanaf 13.30 uur staat de koffie klaar.

De Partizanen
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Welkom in Partizanië. Met snelle, absurde humor slepen De Partizanen, Merijn Scholten en Thomas Gast, het publiek hun totaal eigen universum in. Daarin figureren onder anderen een jerrycan met gevoel, een koffiemaal-verslaafde en een gewiekste luciferverkoper. Merijn en Thomas leerden elkaar kennen bij de Comedytrain en in 2013 wonnen ze moeiteloos het Leids Cabaret Festival. En passant zij ze ook huiscabaretiers bij DWDD en maken ze columns voor Spijkers met koppen. Entree € 16,00 (inclusief consumptie), geen pauze.

vrijdag 8 december

Kerstmarkt in de Elthetokerk
10:00, Alblasserdam, Elthetokerk. De Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam houdt op vrijdagmiddag 8 december van 15.00 uur tot ongeveer 20.00 uur haar jaarlijkse kerstmarkt. Ook op zaterdag 9 december is er een verkoop van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.
Behalve een groot aanbod van vakkundig opgemaakte kerststukjes, (al vanaf 5 euro), treft men er allerlei leuke kerstartikelen aan, zoals: prachtige kerstkaarten, kerstversieringen in allerlei vorm, kerstkleden, eigengebakken cake, zelfgemaakte jam, enzovoorts Ook is er dit jaar weer een verloting van drielevensmiddelenmanden.
Op het Eltheto-terras kan men genieten van winters gekruid appelsap, jus d'orange, koffie of thee met cake of gebak.

Wine & Dine
Vrijdag 8 december vindt er in horeca gelegenheid De Portier (Zuiderstek 1) voor de 3e keer een Wine & Dine avond plaats. Het is een gezellige avond waar men een vast 3-gangen menu (met amuse) krijgt en 3 begeleidende wijnen (en een aperitief) voor €49,95 per persoon. Wine & Dine is een heerlijk culinair avondje uit. Kijk op www.debarossa.nl voor meer informatie.

Kinderdisco bij Wasko
19:00, Papendrecht, Frank&Vrij. De kinderdisco van Jeugd en Jongerenwerk Papendrecht is ook dit seizoen weer on tour. Vrijdag 8 december zijn alle kids weer welkom in locatie Frank&Vrij (van Wasko) aan de Moerbeihof 1 in Papendrecht. Daar vindt de laatste kinderdisco van 2017 plaats. De disco is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit heel Papendrecht. Tijdens de disco zullen de vaste dj's Yaro en Kristian weer volop vette tracks draaien ! Daarnaast worden er diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen (ouders worden verzocht om hun kinderen vanaf 20.45 uur binnen weer op te halen). De entree bedraagt 2 euro per kind.

Adventsconcert Deo Cantemus
20:00, Nieuw-Lekkerland. Christelijk vrouwenkoor Deo Cantemus uit Kinderdijk geeft een adventsconcert in de Rehobothkerk, Planetenlaan 30. Met medewerking van het bekende ensemble Basso Continuo uit Alblasserdam, bestaande uit Heleen v.d. Linden op klavecimbel en Armen v.d. Linden op barokcello en cello-piccolo. De entree is 5 euro.

Ricky Koole & Ocobar
20:15, Papendrecht, Theater de Willem. Me & Tennessee. Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson en Aretha Franklin. De soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky Koole houdt van allebei. Three chords and the truth dat is alles wat je nodig hebt. Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid in dit heerlijke concert. Entree € 22,50

zaterdag 9 december

Winterfair in 't Waellant
09:30, Nieuw-Lekkerland. De L&N Smit's Stichting houdt een Winterfair in 't Waellant. Er zijn onder meer kramen met brocante, handwerk en bloemstukjes. Maatschappelijke organisaties presenteren zich. De Kerstman deelt mandarijnen uit. Er is een springkussen. Bezoekers kunnen een rondje rijden in één van de legertrucks van de TRIS (voormalige Troepenmacht In Suriname). 's Ochtends treedt schipperskoor De Pontonniers twee keer op. Muziekvereniging Apollo geeft 's middags een Kerstconcert. Prijzen zijn te winnen bij het Rad van Avontuur. Senioren kunnen meedoen aan een rollator behendigheidsloop. Ook is er een sjoelcompetitie. De fair is tot 16.00 uur. De opbrengst is bestemd voor het ontbrekend bedrag van het aangeschafte fietslabyrint en de aanschaf van een Trippelstoel.

Kerstmarkt in de Elthetokerk
10:00, Alblasserdam, Elthetokerk. De Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam houdt op vrijdagmiddag 8 december van 15.00 uur tot ongeveer 20.00 uur haar jaarlijkse kerstmarkt. Ook op zaterdag 9 december is er een verkoop van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.
Behalve een groot aanbod van vakkundig opgemaakte kerststukjes, (al vanaf 5 euro), treft men er allerlei leuke kerstartikelen aan, zoals: prachtige kerstkaarten, kerstversieringen in allerlei vorm, kerstkleden, eigengebakken cake, zelfgemaakte jam, enzovoorts Ook is er dit jaar weer een verloting van drielevensmiddelenmanden.
Op het Eltheto-terras kan men genieten van winters gekruid appelsap, jus d'orange, koffie of thee met cake of gebak.

Vintage markt
Op 9 december van 11.00 tot 15.00 is er in Lokaal76 een gezellige vintage markt. We verkopen o.a. de leukste vintage blikken, speelgoed, prentjes, schoolplaten, keramiek en oud servies. Ook worden er vrolijke gehaakte slingers verkocht. Er is ook een kraam van Aileen de Vogel met vrolijke handmade sieraden. Alles wordt verkocht voor leuke prijsjes. Parkeren kan onderaan de dijk bij het kerkje.

Beurs voor verzamelaars
12:00, Alblasserdam, Landvast. De laatste maandelijkse verzamelaarsbijeenkomst dit jaar op is zaterdag 9 december in sociaal cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 te Alblasserdam.
Zoals gebruikelijk ontmoeten verzamelaars van postzegels, munten, ansichtkaarten, sigarenbandjes en dergelijke elkaar, ook is er de mogelijkheid uw verzameling(en) te verzilveren. De beurs is geopend vanaf 12.00 tot 15.00 uur. Voor inlichtingen en reserveringen: 078-6156814.

Winterfair Kinderdijk
14:00, Kinderdijk, Partycentrum De Klok. In Partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk wordt op zaterdag 9 december de Winterfair Kinderdijk gehouden. Er zijn lekkernijen te proeven en te koop, evenals allerlei leuke hebbedingetjes om te geven tijdens de feestdagen. Er zijn handgemaakte cadeau-artikelen, houten borden, sieraden en Kerststukjes. Tevens is er een uilenshow. De winterfair wordt gehouden in samenwerking met speeltuinvereniging Balkengat, vv De Zwerver en bakker Stam. De winterfair duurt tot 21.00 uur.

Eerste Kinderdijk Winterfair
14:00, Kinderdijk. In partycentrum De Klok vindt voor de eerste keer de Kinderdijk Winterfair plaats. Bezoekers zijn tot 21.00 uur welkom. Er zijn onder meer allerlei handgemaakte cadeaus voor de feestdagen verkrijgbaar, net als diverse soorten eten en drinken als snert, boerenkaas en chocolade. Medewerking aan de Kinderdijk Winterfair verlenen speeltuinvereniging Balkengat, voetbalvereniging De Zwerver en Bakkerij Stam. Door het kopen van de echte Molenmarkt-oliebollen steunen de bezoekers de Kinderdijkse speeltuin. Ook is er een uilenshow, speelt er een accordeonist en kan er bij raadspelletjes een slagroomtaart gewonnen worden.

Familie Kerstconcert met Marco Bakker
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. Op zaterdag 9 december 2017 is er in de Bethlehemkerk in Papendrecht een groot FamilieKerstconcert georganiseerd voor de kankerbestrijding. Aan deze avond werken mee het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam (190 leden) o.l.v. Peter Overduin, het Breda's Mannenkoor o.l.v Hans de Wit-Annelies Schep, sopraan-Maurice van Dijk, trompet-Hans Veldhuizen en André Telderman, vleugel en André de Jager aan het orgel.Bijzonder verheugd is de organisatie met de medewerking van de zeer bekende bariton MARCO BAKKER. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de stichting van Bernhard van Oranje genaamd Lymph&Co. Deze stichting financiert onderzoek naar Lymfeklierkanker. In de pauze zal er glühwein worden geschonken. Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden waarin u ook uitgenodigd zal worden om samen bekende kerstliederen te zingen. Burgemeester A.J. Moerkerke zal de avond openen en sluiten. Aanvang: 19.30 uur. Locatie open: 19.00 uur. Toegangsprijs € 15.-p.p. t/m 12 jaar € 5.-p.p. Zie ook www.inspire2livemusic.nl

zondag 10 december

Kerk voor de wijk
11:00-14:00, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein. Iedere zondag heeft de Ichthuskerk na de ochtenddienst haar deuren open voor de wijk. Iedereen is welkom om binnen te komen.

Adventsdienst met Gospelkoor His Voice
17:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. In de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam wordt op zondag 10 december vanaf 17.00 uur een Adventszangdienst gehouden met Gospelkoor His Voice o.l.v. Jaco Mulder. Het thema van deze dienst is 'What's in a name'. Koorzang en samenzang gaan voorop in deze dienst. De liederen worden 'aan elkaar gepraat' door ds. Hans van Walsum.

Middagviering over toekomst
17:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 te Papendrecht wordt op zondag 10 december vanaf 17.00 uur een middagviering gehouden rondom het thema 'De toekomst als breekijzer'. De toekomst zal tijdens deze samenkomst centraal staan. Het thema wordt belicht vanuit diverse bijbelboeken die over de toekomst gaan.

Sing-in in Maranathakerk
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranthakerk. Zanggroep Joy houdt op zondagavond 10 december haar jaarlijkse Kerst Sing-In in de Maranathakerk aan de Mattenbies. Het thema is Via Bethlehem. Er wordt een mix van nieuwe en klassieke (kerst)liederen gezongen. In het programma is ook ruimte voor samenzang. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De Sing-In begint om 20.00 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden, waarvan een deel wordt gebruikt om de kosten van de avond te dekken. Verder is de opbrengst bestemd voor de zorgboerderij in Oeganda van Stichting Home Sweet Home, waar de Nieuw-Lekkerlandse Eline Verhaar als Supervisor werkzaam is.

woensdag 13 december

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Presentatie boek kunstenaar Otto de Bruijne in Alblasserdam
20:00, Alblasserdam, Jozua. In het gebouw van Jozua aan de Ampérestraat 4 in Alblasserdam wordt op woensdagavond 13 december een unieke presentatie gehouden van het laatste boek van kunstenaar Otto de Bruijne.
'En zie...Panorama Openbaring' is een beeldboek met 12 door Otto gemaakte schilderijen. Otto besloot, na een studie over het bijbelboek Openbaring, dit raadselachtige en vooral hoopvolle boek uit te beelden. In kleurrijke, boeiende schilderijen vol symbolen wordt de boodschap van Openbaring op een unieke en originele manier weergegeven. Op deze avond gaan de bezoekers Otto's zoektocht meemaken. De beelden worden afgewisseld met impressies over de beleving en vragen van de apostel Johannes en de tijd waarin de brief geschreven werd. Het levert een heel andere, creatieve manier van kijken op. Aanvang is om 20:00 uur. Toegang is gratis.

donderdag 14 december

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Meer informatie: Tineke den Haak, 0184-682853, Sonja IJsbrandy, 0184-684211.

vrijdag 15 december

Boutdraaien
19:30, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december organiseert speeltuinvereniging De Zonnebloem haar traditionele boutdraaidagen. Het rad van avontuur draait op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 19.30 uur. Op zaterdagmiddag is men vanaf 14.00 uur van harte welkom. Er is een gezellige kerstsfeer waarbij men kans maakt op mooie levensmiddelenpakketten voor de feestdagen en natuurlijk ook op kalkoen, kip, konijn. De speeltuinvereniging is gevestigd aan de Lisbloemstraat, achter de Sterflat in Papendrecht.

Percossa in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Percossa verzorgt op vrijdag 15 december vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Entree bedraagt 22,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.