Collectief falend Nieuw-Lekkerland

heerjansdam • "We winnen collectief en soms falen we collectief; vandaag gebeurde het laatste." Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch was duidelijk in zijn oordeel over de prestatie van zijn team in de uitwedstrijd tegen Heerjansdam. Lekkerland verloor kansloos met 3-0 en mocht doelman Edward de Groot nog dankbaar zijn dat hij een serie mooie reddingen etaleerde. Diezelfde De Groot ging bij de eerste twee Heerjansdamse goals overigens niet vrijuit.


Rode kaart Lighaam keerpunt in duel

heukelum • De rode kaart die Papendrecht-speler Koen Lighaam in de 37e minuut ontving wegens natrappen, betekende het keerpunt in de uitwedstrijd tegen Heukelum. Tot dan toe had Papendrecht redelijk controle over de collega-subtopper van de tweede klasse F. De gasten kwamen al vrij vroeg op een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Jay Luciano. De assist werd geleverd door Koen Lighaam. Na een half uur lukte het Heukelum om op gelijke hoogte te komen. Vanaf het moment waarop Papendrecht verder moest met tien man veranderde het spelbeeld langzaam maar zeker. Dat Heukelum uiteindelijk naar een 4-1 eindstand uitliep, mocht overigens wél geflatteerd genoemd worden.


Drechtstreek stuit op muur van SVW

papendrecht • Wat Drechtstreek ook probeerde, de verdedigingsmuur van het tot zaterdag nog puntloze SVW gaf geen krimp. Dus eindigde het duel tussen de Papendrechtse middenmoter en de staartploeg uit Gorinchem in 0-0. "We hebben tachtig procent van de tijd met 22 man op één helft gespeeld", bezag Drechtstreek-trainer Miquel Munoz het niet bepaald hartverwarmende potje voetbal. "Maar ja, als je je kansen niet benut, dan houdt alles op."


Andy van Vugt knalt vijf keer raak

streefkerk • Streefkerk liet niets heel van Vuren. De elf van trainer Maarten van Gastelen wonnen met liefst 7-0 en schoven wederom een paar plekjes op in de tussenstand van de de klasse C. "het was van onze kant een galavoorstelling vandaag", stelde de coach trots vast.

"Met een geweldige hoofdrol voor Andy van Vugt, want hij scoorde vijf maal." Ook Robert van Herk (hij speelde voortreffelijk) en Christian de Jong waren succesvol voor de Strevelanders. "We zijn klaar voor de topper tegen De Alblas", aldus Van Gastelen. "Echt weer een wedstrijd om je op te verheugen."


Zaalvoetbaltoernooi in Papendrecht

papendrecht • Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht organiseert op zondag 17 december het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Sportcentrum Papendrecht.

Het is een 5 tegen 5 toernooi voor Papendrechtse jongeren van 13 tot en met 17 jaar. De teams moeten uit 6 spelers bestaan. Het toernooi duurt van 12:00 uur tot 17:00 uur. Inschrijven kan nog tot 10 december via md.van.leeuwen@papendrecht.nl.

Voor verdere informatie: Manon van Leeuwen van het jongerenwerk via 078-6150496.