• Nico Treure, Dimphi van Amen en Anita Toes (v.l.n.r.).
• Nico Treure, Dimphi van Amen en Anita Toes (v.l.n.r.). Foto: Cees van der Wal

Leuk en zakelijk speeddaten

alblasserdam • Businessclub De Twijn organiseert op woensdagavond 13 december voor de vierde keer het Car Speeddate Event. Dit doet de businessclub samen met Named en gastheer Ford Wensveen.

Behalve speeddaten kunnen drie uitverkoren deelnemers meedoen aan De Drakenkuil, leren deelnemers elkaar beter kennen via een uniek spel en wordt iedereen op speciale wijze verrast. "Met netwerken kun je tegenwoordig je agenda volplannen. Zaak is dan om de meest effectieve mogelijkheden uit te kiezen." Volgens Dimphi van Amen van Named is het Car Speeddate Event zo'n mogelijkheid.

"Door het intieme karakter van de auto ontstaan verrassend interessante gesprekken. En doordat mensen naast hun opgegeven voorkeur ook met een willekeurige date in een auto belanden, volgen daar veelal onverwachte, bijzondere connecties uit."

De Drakenkuil

Voor ambitieuze ondernemers is er De Drakenkuil. "Vorig jaar hebben we dit voor de eerste keer geïntroduceerd" vertelt Anita Toes, coördinator van de businessclub.

"Het was werkelijk een groot succes. Als ambitieuze ondernemer ben je op weg om je ondernemersdroom te realiseren. En soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken: advies over het doorontwikkelen, het op de markt brengen of het verbeteren van jouw idee. Of zoek je hulp bij het vinden van de financiële bronnen of een geschikt netwerk. Door jouw idee en vraag tegenover vier juryleden te pitchen, kan een van de 'draken' jou gaan helpen om verder te komen."

De 'draken" zijn Peter Verheij, wethouder gemeente Alblasserdam, Henk Manden, oprichter Zon & Zo, Patrick Visser, eigenaar Visser Media & Design en Jeroen Put, mede-eigenaar Cirkellab. De juryleden kiezen onafhankelijk van elkaar welke deelnemers zij een kans bieden.

Spel en verrassing

Voor de afwisseling bedacht Nico Treure van Ford Wensveen net als vorig jaar een spel dat door de deelnemers tussen de speeddates door wordt gespeeld.

Nico: "Tijdens het speeddaten gaat het vooral om zakelijke informatie over en weer. Maar wat weten we verder van elkaar? Het kennen van niet-zakelijke informatie is voor je netwerk soms net zo belangrijk." En om de avond nog verder op te sieren is er voor iedere deelnemer een bijzondere, persoonlijke verrassing.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op onderstaande website.

q www.bcdetwijn.nl