• Chaverim tijdens een eerder optreden.
• Chaverim tijdens een eerder optreden.

Première van nieuw Kerstoratorium

dordrecht • Op vrijdag 15 december geeft het Jong gemengd koor Chaverim samen met het Jong Mannenkoor Jubilate een adventsconcert in de Augustijnenkerk in Dordrecht.

De dirigenten Lennert Knops en Marien Stouten hebben een luisterrijk programma samengesteld, wat in het teken staat van Advent en Kerst. Speciaal voor dit concert schreef Jan Peter Teeuw het kerstoratorium 'De Belofte Vervuld', een muziekstuk van bijna een uur waarin het hele kerstverhaal aan bod komt. Originele bewerkingen van traditionele kerstliederen en nieuwe melodieën wisselen elkaar af. Instrumentale medewerking wordt verleend door de pianist Adriaan Hoek, Else-Marie van Luttikhuizen speelt hobo, Aleida Stouten dwarsfluit. Ook de trompettisten Pascal van de Velde en Matthijs Valkenwoud werken mee. Het orgel wordt afwisselend bespeeld door de beide dirigenten. Liturg is Kand. L.G. de Deugd, hij verzorgt de verbindende teksten tussen de koorwerken. Naast koorzang is er ook samenzang en zijn er instrumentale intermezzo's.

De uitvoering begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 5,00 euro per persoon te bestellen op de website www.jgkchaverim.nl. Kaarten aan de deur van de kerk kosten 7,50 euro. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

Jong Mannenkoor Jubilate werd in 2007 opgericht en heeft Ridderkerk als thuisbasis. Met maximaal 20 zangers zijn ze een uniek gezelschap. Dirigent Lennert Knops arrangeert vrijwel alle muziek wat zorgt voor een eigen sound. Jong gemengd koor Chaverim bestaat sinds 2005, opgericht door Lennert Knops uit Alblasserdam.