• Een Kerstengel zijn kan op vele manieren.
• Een Kerstengel zijn kan op vele manieren. Foto:

Present op zoek naar Kerstengelen

papendrecht • Present Dordrecht Papendrecht is op zoek naar Kerstengelen; mensen die iets willen delen van zichzelf aan anderen.

Tweemaal per jaar organiseert Present Dordrecht Papendrecht een actie voor mensen die iets extra's goed kunnen gebruiken. "Voor Pasen deden we dat speciaal voor vrouwen en kinderen die opgevangen worden na een onveilige thuis situatie", vertelt Anita Stigter, coördinator van Present.

"Voor de Kerstdagen doen we dat voor mensen die iets extra's kunnen gebruiken, die eenzaam zijn en een bezoekje op prijs stellen of een gezin voor een gezin die samen iets gaan doen." Juist met feestdagen denkt Present aan allen die we het afgelopen jaar hebben geholpen. Dat zijn er dit jaar veel! Anita: "We zijn nog op zoek naar een tiental mensen die voor hen een engel willen zijn."

"Licht verspreid je als ieder zijn of haar kleine lichtje even laat zien aan iemand die dat goed kan gebruiken. Licht verspreid je als je een klein beetje van je overvloed deelt met iemand die altijd na moet denken hoe de boodschappen allemaal betaald moeten worden. Licht verspreid je als je twee uur vrij maakt om iemand te ontmoeten, koffie mee te drinken of meeneemt voor een wandeling."

Aanmelden kan tot en met 14 december 2017 via www.stichtingpresent.nl/dordrecht/kerstengelen.

Present heeft het afgelopen jaar overigens een ongelooflijke groei doorgemaakt. Anita: "Heel trots mogen we vertellen dat we 130 projecten hebben gerealiseerd. Deze projecten zijn uitgevoerd door 685 vrijwilligers. Het aantal jongeren onder de 25 die meewerken is nog steeds uniek hoog: 45 procent van al onze vrijwilligers.