donderdag 30 november

Koffie met... op de Papenhoeve
10:30, Papendrecht, Kinderboerderij Papenhoeve. Elke donderdag zijn belangstellenden welkom op de koffie bij de Kinderboerderij Papenhoeve in Papendrecht. Op donderdag 30 november komt Gideon van Landwinkel de Fruitheerlijkheid op bezoek. De koffie staat klaar tussen 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Lezing over Hollandse Meesters in de Hermitage
19:30, Papendrecht, Volksuniversiteit. Bij de Volksuniversiteit Papendrecht wordt op donderdag 30 november vanaf 19.30 uur een lezing gehouden over de Hollandse Meesters in de Hermitage. De Hermitage haalt in het najaar voor het eerst in haar bestaan maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders naar Amsterdam. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen na drie-en-een-halve eeuw voor het eerst weer even 'thuis' brengt. Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Jonge vrouw met oorbellen, zijn Flora met haar mysterieuze 'Mona Lisa-achtige' glimlach, éen van Frans Hals' vermaarde mannenportretten, en De Nieuwmarkt in Amsterdam van Bartholomeus van der Helst. Voor tegenwoordig minder bekende meesterlijke schilders is er echter ook plaats, zoals Willem Drost, Jacob Duck, Pieter Janssens Elinga en Emanuel de Witte. Gezamenlijk vormen zij een prachtige collectie, een dwarsdoorsnede van de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst. In deze lezing ontdekt men onder begeleiding van kunsthistoricus Hoo-Man Chan de schoonheid en de artistieke waarde van schilderingen door de Hollandse meesters waar de tsaren zo'n voorliefde voor hadden. Voor meer informatie of aanmelding: info@vupapendrecht.nl of 078-6154764.

vrijdag 1 december

Top 2000 Live (try-out)
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 1 december vanaf 20.15 uur de try-out uitgevoerd van de Top 2000.
Dé traditionele topper in de laatste maand van het jaar is de Top 2000 van Radio 2: klassiekers, eendagsvliegen en vergeten pareltjes. Michèle van der Aa (zong o.a. met Trijntje Oosterhuis) , Jeroen van den Berg (Orkest Koninklijke Luchtmacht, Jewelste), en Jorginho Paunussa (Jeans, Musicals in Concert) brengen samen met die grote band het ultieme Top 2000 gevoel naar het theater. Een eindeloze rij hits die iedereen kent! Kippenvel, meezingen en meeswingen met Music! Entree bedraagt 26 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Frank and the Club in Theater de Willem
22:30, Papendrecht, Theater de Willem. Vrijdag 1 december treedt de Papendrechtse band Frank and the Club op in de foyer van theater de Willem. Theater de Willem heeft die avond de eerste show ( Music) van de Top 2000 band –tour op het programma staan en Frank and the Club verzorgt na de show de afterparty.
Het wordt een avond in die heerlijke nostalgische sfeer van de Top 2000 waar heel nederland eigenlijk een heel jaar al weer naar uit kijkt ! Frank and the Club zal een selectie spelen uit hun SWEET70TIES TRIP- programma waarmee de band nu al weer een jaar lang overal optreedt. Kaarten voor deze avond voor de 'liefhebbers van de betere popsongs' zijn te bestellen op www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 2 december

Sinterklaas in bibliotheek
10:00, Alblasserdam, bibliotheek. Op 2 december komt Sint even op bezoek in bibliotheek Alblasserdam! Van 10.00 tot 11.00 uur kunnen kinderen met Sint het dak op, de polonaise lopen of aan de chocolademelk. Sint neemt verder een green screen mee. En daarom kan men met Sint het dak op. Of met Sint en Piet een polonaise lopen. Kom het gewoon maar eens uitproberen.

Repair Café Papendrecht
10:00, Papendrecht, Kleine zaal Gerbrandystate. Zaterdag 2 december 2017 van 10.00 tot 13.00 uur is het Repair Café Papendrecht open. Kapotte spullen die nog een tweede kans verdienen, kunnen ter reparatie aangeboden worden: computers, elektronica, maar ook sieraden (hals- en kralenkettingen) en klein repareerwerk van kleding en stoffen spullen. Verder is slijpwerk van (tuin)gereedschap, messen (geen kartel), scharen en boren mogelijk. U vindt ons in de kleine zaal van de Gerbrandystate aan de P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht. De reparatie is gratis. Bij een geslaagde reparatie is een fooi welkom, maar niet verplicht. De koffie staat klaar. (www.repaircafepapendrecht.nl)

Weihnachtsoratorium door COV Egberts
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. COV Egberts voert op zaterdag 2 december het Weihnachtsoratorium van J.S.Bach wordt uit in de Havenkerk Ieplaan 9 in Alblasserdam. Medewerkenden zijn Orkest- Accompagnato, Margriet den Hartog (orgel) en de solisten Caroline Stam-sopraan, Annemarie Verburg (alt), Arco Mandemaker (tenor) en Matthijs Mesdag (bas). Algehele leiding is in handen van Leo Lommers. De toegangsprijs is 22,50 euro aan de zaal of 20 euro in de voorverkoop bij de leden. Kinderen onder de 16 jaar zijn gratis. Kaarten zijn ook te verkrijgen bij M. Meerkerk aan de Vijverhof 5 in Alblasserdam (078-6931679). Aanvang is om 19.30 uur.

Tineke Schouten in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Tineke Schouten komt op zaterdag 2 december naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met haar programma Reprise. In T-Splitsing kijkt Tineke nog eens goed naar de keuzes die ze in de loop van haar leven heeft gemaakt. Wat zou er gebeurd zijn als zij heel andere afslagen genomen had? Bijvoorbeeld als haar vader in Tilburg zijn supermarkt was begonnen. Of haar man zijn vastgoedplan van Portugal had doorgezet? Dit doet ze met mooie liedjes en hilarische sketches. Entree bedraagt 32 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 3 december

Kerk voor de wijk
11:00-14:00, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein. Iedere zondag heeft de Ichthuskerk na de ochtenddienst haar deuren open voor de wijk. Iedereen is welkom om binnen te komen.

Advent, Ster van David in één voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. Op de eerste Adventszondag op 3 december zal Edith Tol spreken over het thema 'Advent, Ster van David'. Lichtjes in de ramen, op de straten; mensen bereiden zich al voor op het Kerstfeest. In deze periode nodigt de Elimkerk iedereen uit om eens de Adventstijd in de kerk mee te beleven. Aanvang is om 12.59 uur. De Elimkerk is te vinden aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht.

Dummie De Mummie
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zondag 3 december vanaf 14:30 uur Dummie De Mummie uitgevoerd.
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent 10 jaar, doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag ruik je iets vies in je slaapkamer, en je ziet ineens een levende mummie in je bed. Je schrikt je rot! En wat als, wat als die mummie daar na 10 tellen nog steeds is… wat doe je dan? Een splinternieuwe familiemusical over een bijzondere vriendschap naar het boek van Tosca Menten. Entree bedraagt 15 euro. Voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en duurt 75 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 5 december

Koffie met... Elly Kans
10:30, Papendrecht, Bibliotheek. Elke dinsdag is men welkom op de koffie bij de Bibliotheek Aanzet in Papendrecht. Op dinsdag 5 december schuift Elly Kans aan met zelf gehaakte engeltjes en vertelt onder andere over hoe zij deze maakt. De koffie staat klaar tussen 10.30 en 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

woensdag 6 december

Spelmiddag in Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 7 december

De Partizanen
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Welkom in Partizanië. Met snelle, absurde humor slepen De Partizanen, Merijn Scholten en Thomas Gast, het publiek hun totaal eigen universum in. Daarin figureren onder anderen een jerrycan met gevoel, een koffiemaal-verslaafde en een gewiekste luciferverkoper. Merijn en Thomas leerden elkaar kennen bij de Comedytrain en in 2013 wonnen ze moeiteloos het Leids Cabaret Festival. En passant zij ze ook huiscabaretiers bij DWDD en maken ze columns voor Spijkers met koppen. Entree € 16,00 (inclusief consumptie), geen pauze.

vrijdag 8 december

Kerstmarkt in de Elthetokerk
10:00, Alblasserdam, Elthetokerk. De Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam houdt op vrijdagmiddag 8 december van 15.00 uur tot ongeveer 20.00 uur haar jaarlijkse kerstmarkt. Ook op zaterdag 9 december is er een verkoop van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. Behalve een groot aanbod van vakkundig opgemaakte kerststukjes, (al vanaf 5 euro), treft men er allerlei leuke kerstartikelen aan, zoals: prachtige kerstkaarten, kerstversieringen in allerlei vorm, kerstkleden, eigengebakken cake, zelfgemaakte jam, enzovoorts Ook is er dit jaar weer een verloting van drielevensmiddelenmanden.
Op het Eltheto-terras kan men genieten van winters gekruid appelsap, jus d'orange, koffie of thee met cake of gebak.

Adventsconcert in Rehobothkerk
20:00, Nieuw-Lekkerland, Rehobothkerk. Het Christelijk vrouwenkoor Deo Cantemus uit Kinderdijk geeft op vrijdagavond 8 december een adventsconcert in de Rehobothkerk, Planetenlaan 30 te Nieuw-Lekkerland. Het conert is o.l.v. Eef de Kwant, met medewerking van het bekende ensemble Basso Continuo uit Alblasserdam. De toegangsprijs is 5 euro.

Ricky Koole & Ocobar
20:15, Papendrecht, Theater de Willem. Me & Tennessee. Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson en Aretha Franklin. De soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky Koole houdt van allebei. Three chords and the truth dat is alles wat je nodig hebt. Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid in dit heerlijke concert. Entree 22,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.