Afbeelding
Foto:

Kerstkaarten Woord en Daad

alblasserdam • Wegens het grote succes van voorgaande jaren kan men ook dit jaar weer kerstkaarten laten bezorgen door Woord en Daad comité Alblasserdam.

Zij bezorgen kaarten in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Oud-Alblas en Streefkerk. De bezorging van de kaarten is tegen het aantrekkelijk tarief van 0,45 euro per kaart. Dit is 0,20 euro goedkoper dan de reguliere decemberzegel. Kerstkaarten kunnen tot 20 december 17.00 uur ingeleverd worden.
De opbrengst is voor voedselzekerheid in Benin. Een groot deel van de Noord-Beninezen leeft onder de armoedegrens en is laag- of niet geschoold. Onderhevig aan klimaatveranderingen, zijn ze nog steeds direct afhankelijk van de lokale landbouw en veeteelt. De voedselzekerheid staat onder druk.
Door dit project van Woord en Daad worden jaarlijks voor 1250 boeren de toekomstperspectieven verbeterd, worden en graanbanken versterkt en nieuw opgezet, ontvangen 300 mensen voorlichting over gezonde voeding, wordt de toegang tot financiële middelen verhoogd en is het zelfs mogelijk om overschotten de verkopen, dankzij de training landbouwmanagement. Voor meer informatie: Janneke van der Kruijt via 078-6917746 of Anja Groeneveldt via 0184-682602.


Wellicht Repair Café Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Het bestuur van het Huis van de Waard onderzoekt de mogelijkheden om volgend jaar in het voormalige pand van Multimate in Nieuw-Lekkerland een Repair Café te starten.

In het pand aan de Planetenlaan 83 neemt volgend jaar een aantal organisaties intrek in het pand, zoals de Kringloopwinkel, Philadelphia met het project 'Jij bent in Beeld', Sterk @ Werk met een lunchroom voor dagbestedingskandidaten, VluchtelingenWerk en Huis van de Waard.
De intentie is ook dat mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben hier een rol van betekenis kunnen spelen om zo te zorgen voor een zinvolle dagbesteding.

Voor het Repair Café zoekt Huis van de Waard een aantal vrijwilligers die handig zijn op het gebied van het repareren van kapotte spullen zoals bijvoorbeeld radio's, cd-spelers, elektrische apparatuur en stofzuigers. Te denken valt ook aan het slijpen van onder meer messen, scharen en tuingereedschap. Belangstellenden kunnen een mail sturen naarjsimons@solcon.nl of een schriftelijke reactie sturen naar Baardmannetje 17, 2957 NA Nieuw-Lekkerland.


Repair Café in Papendrecht

papendrecht • In de kleine zaal van de Gerbrandystate aan de P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht wordt op zaterdag 2 december van 10.00 tot 13.00 uur weer het Repair Café Papendrecht gehouden. Kapotte spullen die nog een tweede kans verdienen, kunnen ter reparatie aangeboden worden: computers, elektronica, maar ook sieraden (hals- en kralenkettingen) en klein repareerwerk van kleding en stoffen spullen. Verder is slijpwerk van (tuin)gereedschap, messen (geen kartel), scharen en boren mogelijk. De reparatie is gratis. Bij een geslaagde reparatie is een fooi welkom, maar niet verplicht. De koffie staat klaar. Voor meer informatie: www.repaircafepapendrecht.nl.