Voorlichting over verzekering SDD

papendrecht • De BWI houdt op donderdagavond 30 november in samenwerking met VGZ een voorlichtingsavond voor de inwoners van Papendrecht die meer willen weten over (de mogelijkheid van) een collectieve ziektekostenverzekering via de Sociale Dienst Drechtsteden.
Vragen als 'Wat houdt het pakket in?' en 'Wie moet ik nu eigenlijk bellen met mijn vraag over mijn zorg?' komen aan bod. Vanaf 19:30 uur zijn belangstellenden welkom in de Spil aan de Stellingmolen 184 te Papendrecht. Om 20:00 uur zal de informatieavond van start gaan.


170 Bloedproeven toegewezen

papendrecht • Tot nu toe zijn 170 aanvragen voor een bloedproef op de aanwezigheid van PFOA/C8 in Papendrecht toegewezen.

Dat blijkt uit cijfers die de gemeente Papendrecht maandagmiddag bekend gemaakt heeft. Er zijn in de afgelopen weken 271 aanvragen ingediend. Daarvan zijn er dus 170 toegewezen. Er werden 74 verzoeken afgewezen en 27 aanvragen zijn nog in behandeling.
Opvallend in de regio is het grote aantal afwijzingen in Dordrecht. Van de 430 aanvragen werden er slechts 135 toegewezen. Er werden daar 200 aanvragen afgewezen en 95 verzoeken zijn nog in behandeling. In Sliedrecht werden het hoogste aantal aanmeldingen gedaan: 510. Daarvan zijn er 431 toegewezen, 28 afgewezen en zijn er nog 51 in behandeling. Papendrechters kunnen in aanmerking komen voor een bloedproef als zij tussen 1970 en 2012 minimaal een jaar in een straal van enkele kilometers rondom Dupont/Chemours in Dordrecht wonen of gewerkt hebben.


CJBD stemt voor ondernemer jaar

regio • De leden van ondernemersnetwerk CJBD (Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden) brachten afgelopen maand hun stemmen uit voor de verkiezing van CJBD-er van het Jaar 2017/2018.De jury, bestaande uit het bestuur, de winnaar van vorig jaar en Jasper Mos, wethouder in Dordrecht voor onder meer economische zaken, bepaalt de winnaar. Die wordt 11 december bekend gemaakt.