BWI Financieel Café

papendrecht • In Bij Bosshardt aan de Staringlaan 3 in Papendrecht wordt op donderdag 7 december weer een Fnancieel Café gehouden.

Bij het financieel Café kan men terecht voor vragen en advies op financieel gebied, zoals huur- en zorgtoeslag, problemen met uitkering, beslag op inkomen, het invullen van formulieren, zoals voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen en voor hulp en advies bij het ordenen van de thuisadministratie. Ook wanneer men niet goed kan rondkomen en advies nodig heeft bij budgetteren om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen, kan men terecht bij het Financieel Café.
Bij eenvoudige vragen wordt men direct geholpen. Wanneer dat nodig is, kan men eventueel worden doorverwezen naar een andere instantie of kan een afspraak gemaakt worden bij het sociaal raadsliedenwerk. De aangeboden hulp van BWI sociaalraadsvrouw Grian de Haan is gratis en men hoeft van te voren geen afspraak te maken.
Vanaf 1 januari 2018 wordt Sterk Papendrecht de naam die het Sociaal Team en CJG Papendrecht en de organisaties MEE, Vivenz, Stichting Jeugdteams ZHZ, Rivas consultatiebureau en de BWI Papendrecht hanteren bij hun activiteiten. Sterk Papendrecht de plek waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen en ondersteuning kunnen krijgen bij vrijwilligerswerk. Meer informatie: www.sterkpapendrecht.nl.


SGP presenteert kandidatenlijst

papendrecht • Het bestuur van de SGP heeft vorige week de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld. Arjan Kosten, de huidige fractievoorzitter, is de lijsttrekker.

Het bestuur vindt dat de gepresenteerde kandidatenlijst een mooie mix is van ervaring en vernieuwing. Arjan Kosten wil zich ook in de nieuwe periode inzetten voor de partij. Hij is nu de fractievoorzitter en voert de lijst aan. De ervaren Marco Hoogland, raadslid geweest en nu wethouder, staat op nummer twee. Het kersverse raadslid Willem Goudriaan neemt de derde plaats in, gevolgd door nieuweling Ardjan Boersma.
"Op dit moment zijn we druk bezig met ons verkiezingsprogramma. De bijbel, het meest gelezen boek ter wereld, is het vertrekpunt voor ons politiek handelen", zegt Kosten. "Komende jaren staan in teken van groei in woningbehoefte. De Drechtsteden willen samen 25.000 nieuwe woningen bouwen. Voor ons geldt: geen nieuwe bebouwing boven de A15. Dat gebied moet groen blijven. Daar blijven we dus van af! Maar denk ook aan thema's als veiligheid en zorg. Die zullen zeker aan de orde komen."
Op de vraag of de SGP in de nieuwe periode weer in het college wil zitten, wil Hoogland niet vooruit lopen. "In deze raadsperiode laten we zien dat we voor het dragen van bestuurlijke verantwoordelijkheid niet weglopen. Ons standpunt zal naar mijn verwachting niet 1-2-3 veranderen."


Aangehouden voor vernieling

alblasserdam • Een Alblasserdammer van 41 jaar is aangehouden voor het plegen van vernielingen. De politie werd in dacht van donderdag 23 op vrijdag 24 november even na middernacht opgeroepen voor een melding van huiselijk geweld langs de West-Kinderdijk. In en om een huis werden spullen vernield. De Alblasserdammer is meegenomen voor verhoor en heeft de nacht doorgebracht in de cel.