Papendrecht duwt Meerkerk dieper zorgen in

papendrecht • Dankzij een 2-1 thuisoverwinning op laagvlieger Meerkerk doet Papendrecht nog steeds lekker mee in de bovenste regionen van de tweede klasse F.

De basis voor de nipte zege legde de thuisploeg in de eerste helft dankzij een goal van Xavier Leenheer, die als eindstation fungeerde na een mooie aanval met Jay Luciano en Daeley van der Graaff als 'tussenpersonen'. De 1-0 voorsprong was logisch én karig tegelijk, want voor rust speelde Papendrecht dominant en kreeg het legio goede mogelijkheden om zich naar een aanmerkelijk grotere voordelige marge te voetballen. Meerkerk stelde daar één scoringskans tegenover. Aanvaller Sander Slomp faalde. In de 56e minuut was het opnieuw raak voor Papendrecht. Ditmaal zorgde Jay Luciano koppend voor de 2-0, op aangeven van uitblinker Koen Lighaam. De 2-1 - een eigen doelpunt van Xavier Leenheer in de 61e minuut - gaf het wilskrachtige Meerkerk moed en nieuw elan. Tot de gelijkmaker kwam het evenwel niet.