Nieuw-Lekkerland is super degelijk

nieuw-lekkerland • "Precies weten wat je kunt én wat je niet kunt. Dat doen wij! En daar zit hem precies onze kracht in." Het waren de woorden van Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbopsch na afloop van de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen DCV. De coach had zijn elftal zojuist een degelijke voorstelling zien geven met goals van uitblinker Stefan Butter vóór en Jeroen Wolf ná rust. "We staan nu echt in de subtop", stelde Hulsbosch tevreden vast. "Ik ben super trots op mijn team."

Welkome winst voor Alblasserdam

vuren • Alblasserdam keerde met een lekkere 1-3 overwinning teug van de uitbeurt tegen Asperen. De basis voor de zege werd in de eerst twintig minuten gelegd door goals van Inam Quiliev en Carlo Diaz. Daarna besloot Asperen at meer felheid in de strijd te gooien in de hoop Alblasserdam 'omver te kegelen'. "dat lukte die gasten aardig want mijn spelers waren behoorlijk onder de indruk van alle fysieke kracht van onze tegenstander", blikte Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil terug. "Zeker nadat Asperen op 1-2 was gekomen kregen we het even lastig." Het was Carlo Diaz die in de slotfase de 1-3 zege veilig stelde. "Een mooie uitslag om ons mee voor te bereiden op de derby van komende zaterdag met De Alblas."

Drechtstreek ten onder in Brabant

wijk en aalburg • Drechtstreek liet een 3-1 nederlaag noteren in de uitwedstrijd tegen Wilhelmina'26. "Een terechte nederlaag", oordeelde trainer Miquel Munozm die in Wijk en Aalburg moest aantreden zonder zijn belangrijke basiskrachten Damien Vereecken en Randy Kroos. Wilhelmina kwam in de 6e minuut op 1-0. Michael Slingerland tekende in de 9e minuut de gelijkmaker aan Daarna sloeg de thuisclub nog twee keer toe.

De Alblas laat het afweten tegen DFC

oud-alblas • Periodetitelhouder en koploper De Alblas liet het lelijk afweten in de thuisbeurt tegen DFC. De ploeg van Leo Dekker verloor met 0-2, een uitslag waar niets op af te dingen viel. In de eerste helft was De Alblas de bovenliggende partij en kreeg het via Job van Vliet een scoringskans. Diens inzet ging echter voorlangs. DFC kwam vlak voor rust op 0-1 dooreen goal van Leroy Rubio Rijsdijk. Diezelfde speler maakte er in de 70e minuut uit een vlijmscherpe counter 0-2 van. In de slotfase kwam het matige en onrustig voetballende De Alblas nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar een inzet van Gert Zuidgeest spatte uiteen op de lat.

De Zwerver vergeet winst mee te nemen

vuren • Vrijwel negentig minuten domineren en via een 1-0 nederlaag toch met lege handen staan; het overkwam De Zwerver in de uitwedstrijd tegen Vuren. "We voetbalden goed en kregen scoringskansen genoeg, maar niemand knalde raak", baalde de ook door personele problemen geteisterde trainer Edward Knook na afloop. "dat gebrek aan slagkracht was het enige wat ik op de ploeg kon aanmerken. Voor de rest liep het hartstikke goed. De as 'staat' en we geven achter in weinig weg. Vuren kreeg twee mogelijkheden en schoot voor rust raak. Wij hadden legio kansen. Tja..."