Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Mogelijk repair café Nieuw-Lekkerland

NIEUW-LEKKERLAND • Het bestuur van het Huis van de Waard onderzoekt de mogelijkheden om volgend jaar in het voormalige pand van Multimate in Nieuw-Lekkerland een repair café te starten.

In het pand aan de Planetenlaan 83 neemt volgend jaar een aantal organisaties intrek in het pand, zoals de Kringloopwinkel, Philadelphia met het project 'Jij bent in Beeld', Sterk @ Werk met een lunchroom voor dagbestedingskandidaten, VluchtelingenWerk en Huis van de Waard.

De intentie is ook dat mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben hier een rol van betekenis kunnen spelen om zo te zorgen voor een zinvolle dagbesteding.

Handig
Voor het repair café zoekt Huis van de Waard een aantal vrijwilligers die handig zijn op het gebied van het repareren van kapotte spullen zoals bijvoorbeeld radio's, cd-spelers, elektrische apparatuur en stofzuigers. Te denken valt ook aan het slijpen van onder meer messen, scharen en tuingereedschap.

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar jsimons@solcon.nl of een schriftelijke reactie sturen naar Baardmannetje 17, 2957 NA Nieuw-Lekkerland.


Zangproject Pasen kinderkoren

oud-alblas • Jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom om vanaf dinsdag 9 januari met de christelijke kinderkoren De Krekels uit Oud-Alblas en De Wingerdknopjes uit Wijngaarden de kindermusical 'Pasen, Jezus leeft!' in te studeren en uit te voeren.

Het paasverhaal wordt daarin verteld door de ogen van een groep kinderen uit het stadje Bethanië. Naast zingen is er ruimte voor acteren en dansen. De repetities starten op dinsdag 9 januari van 18.15 tot 19.15 uur in De Beemd te Oud-Alblas. De uitvoering staat gepland op zaterdag 7 april . Voor meer informatie en aanmelden (voor 19 december): info@eensgezindheid-dekrekels.nl.