De winnaars van het GPD samen met de organisatie
De winnaars van het GPD samen met de organisatie Foto:

Randy van Halen wint GPD opnieuw

papendrecht • Dordtenaar Randy van Halen heeft voor de tweede maal op rij het Groot Papendrechts Dictee (GPD) gewonnen.

Met maar drie fout in het dictee met de titel 'Onlinedatingperikelen', liet hij woensdagavond 36 andere deelnemers uit onder andere Papendrecht, Alblasserdam en Streefkerk achter zich.

Schrijfster van het dictee was dit jaar voor de tweede maal Bianca Nederlof. Zij liet de kandidaten in zalencomplex De Palm zwoegen op woorden zoals ICT'er, in levenden lijve, kladderadatsch, Sri Lankaan, blocnoteje, pro-Deoadvocaat, louche, adellijke en rendez-vous.

Zoals gewoonlijk werd het dictee voorgedragen door Bert Lock, eerder zei juryvoorzitter Piet Kaptein tegen deze krant al over hem dat hij het geweldig vindt dat Lock weer van de partij was. "Hij verstaat immers de kunst op ludieke maar deskundige wijze een verhaal door De Palm te laten vlinderen. Dicteren is een vak en Bert is een vakman."

Het GPD wordt traditiegetrouw georganiseerd door door de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP) gehouden.

De gemiddelde score van het GPD op zeventien fouten. De tweede plaats werd gedeeld door drie deelneemsters, Elly Kranendonk (Alblasserdam), Claudia Bossenbroek (Streefkerk) en Els Verberkmoes (Papendrecht). Een nummer twee uit 2016, Inge Kooijman, eindigde dit jaar op een gedeelde derde plaats met mede-Papendrechter Ruud Lammerse.