donderdag 23 november

Workshop solliciteren
13:00, Papendrecht, Werkbank Drechtsteden. Op donderdag 23 november organiseert Stichting Werkbank Drechtsteden in samenwerking met Sari Strootman van Olympia Dordrecht de workshop "Solliciteren".Tijdens deze middag leer jij hoe je jezelf het beste voorbereid op een sollicitatie gesprek. Je leert hoe je vacatures vindt, maar ook hoe jezelf gevonden wordt. De workshop wordt gehouden in het Werkcafé van de Werkbank: een stichting door en voor werkzoekenden; ondersteund door ervaringsdeskundigen en vrijwillige professionals. Het Werkcafé is niet toegankelijk voor rolstoelen.

Harrie Jekkers en Klein Orkest
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Harrie Jekkers en Klein Orkest treden op donderdag 23 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Klein Orkest is bekend van hits als O, O, Den Haag en Over De Muur, maar ook Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood). Tijdens de voorstelling vertelt Harrie op zijn eigen humoristische wijze over het ontstaan en het eind van de band. Entree bedraagt 27,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 24 november

Joost Botman & Niels van der Gulik in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Joost Botman & Niels van der Gulik treden op vrijdag 24 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
In het New York van de jaren zestig van de vorige eeuw kwam het legendarische duo Simon en Garfunkel samen. Met droogkomische anekdotes, originele beelden en natuurlijk de tijdloze muziek vertellen Joost Botman en Niels van der Gulik In Sound Of Silence het verhaal de twee wereldberoemde artiesten. Met hits als The Boxer, Mrs. Robinson en Bridge Over Troubled Water nemen ze het publiek mee van het weergaloze succes naar de botsing en uiteindelijk de langverwachte reünie in Central Park. Entree bedraagt 18,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 25 november

Boekenmarkt
09:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein wordt op zaterdag 25 november een boekenmarkt gehouden. Van 09.00 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein te Alblasserdam. Niet alleen boeken maar LP´s, CD´s, video´s, DVD´s en puzzels en ook kerstartikelen zullen worden verkocht. Deze dag zal er ook voor de inwendige mens worden gezorgd. Naast koffie, thee, frisdrank met iets lekkers, is er ook versgebakken frites en slaatjes. Boeken inleveren kan op 21, 22 en 23 november van 19.00 tot 21.00 uur in de Ichthuskerk. De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van de Ichthuskerk.

Lol op Hooizolder
12:00, Papendrecht, Hooizolder van de Heerlijkheid. 25 november 2017 zijn er op de Hooizolder van de Heerlijkheid in Papendrecht allerlei leuke activiteiten gepland. Er wordt wol gesponnen, wol gevilt, echte handgemaakte gebreide sokken verkocht en er zijn kraampjes met handgemaakte cadeautjes. Zelf kunnen u of uw kinderen ook aan de slag met wol of papier, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 12:00-17:00 bent u welkom!
Kom gezellig langs! En misschien vindt u er nog een leuk sinterklaascadeautje.

Zangavond voor stichting Stéphanos
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk. In de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam wordt op zaterdagavond 25 november vanaf 19.30 uur een zangavond gehouden voor stichting Stéphanos.
Medewerking verlenen Mannenensemble Ethan onder leiding van Johan Adriaanse, Jongerenkoor Jedaja onder leiding van Ron van Ommen, organisten Jan Rozendaal en Jan Hendrik Versluis, pianist Aria van der Vlist en Corné van der Giessen op de panfluit. Meditatie: Ds. K.J. Kaptein. De toegang is vrij, wél is er een collecte voor Stéphanos.

Slagwerkspektakel in Alblasserdam
20:00, Alblasserdam, Landvast. Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseert op zaterdag 25 november een uitwisselingsconcert tussen slagwerkgroep EMS uit Hardinxveld-Giessendam en de Melody Percussion Band van Soli. De toegang tot het uitwisselingsconcert is gratis. Aanvang is om 20.00 uur. Het concert vindt plaats in Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. Meer info: www.sdgalblasserdam.nl.

Opvliegers 3 in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zaterdag 25 november vanaf 20.15 uur Opvliegers 3 New York New York uitgevoerd.
Een echte vriendinnenkomedie, deze derde voorstelling van de Opvliegers. Een muzikale comedy met een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek en ook nieuwe gezichten. Vier rijpe dames die het gezelligste reisclubje van het land vormen. In de vorige voorstellingen gingen ze naar Bali en naar de wintersport. Ditmaal is de stad van wolkenkrabbers, Broadway en Central Park aan de beurt. Met Antje Monteiro, Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie.
Entree bedraagt 34,50 euro (inclusief consumptie, geen pauze). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Foute Discoshow vv Nieuw-Lekkerland
21:00, Nieuw-Lekkerland. Hits uit de jaren 70, 80 en 90 komen aan bod tijdens de Foute Discoshow bij vv Nieuw-Lekkerland. Kaarten kosten 5 euro in de voorverkoop bij Primera Nieuw-Lekkerland of in de kantine.

zondag 26 november

Kerk voor de wijk
11:00-14:00, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein. Iedere zondag heeft de Ichthuskerk na de ochtenddienst haar deuren open voor de wijk. Iedereen is welkom om binnen te komen.

'Weet je nog wel…' in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zondag 26 november vanaf 14:30 uur 'Weet je nog wel…' uitgevoerd.
Musicalsterren Maaike Widdershoven (Kraaykamp Award voor Maria in The Sound Of Music), Tony Neef (Miss Saigon, Sonneveld) en componist en pianist Ruud Bos vormen een hartverwarmend trio dat een ode brengt aan de Nederlandse muziek met tijdloze liedjes en verhalen uit hun rijke carrières. Lekker herinneringen ophalen met nummers van onder anderen Robert Long, Wim Sonneveld, en Toon Hermans. De ideale theatermiddag met vooraf een heerlijke High Tea (apart reserveren). De voorstelling heeft geen pauze. Entree bedraagt 19,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Live Music Café start winterseizoen in Landvast in Alblasserdam
15:00, Alblasserdam, Landvast. Alweer voor het negentiende jaar start zondag 26 november Multi-Music het Live Music Café van dit winterseizoen in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.
De Alblasserdamse band Multi-Music is weer de muzikale motor, maar natuurlijk doen er ook dit seizoen weer diverse gastmuzikanten mee om steeds weer een afwisselend programma te kunnen brengen. Zoals de programmering er nu uitziet doet op zondag 14 januari de nog steeds populaire rockband Yvonne & The Rotations mee, op zondag 11 februari het Jazzcombo Don't Explain met zangeres Andrea, terwijl violist Nathan Hol op 11 maart een gastoptreden doet met Peter Habraken (klarinet), Martin Boskamp (accordeon) en Marcel Perik (contrabas). Multi-Music speelt natuurlijk alle keren ook zelf mee, zodat alle gasten aan hun muzikale trekken kunnen komen. De zang is in goede handen van Iris Boermans en Dennis van Aarssen en misschien nog enkele gastmuzikanten, terwijl voor het instrumentale solowerk de virtuoze vibrafonist Sandro Estourgie van de partij is. Regionale muzikanten, die het leuk vinden om een gastoptreden te verzorgen, kunnen contact opnemen met Peter Boermans, liefst per email naar p.boermans@gmail.com. De Salon zaal van Landvast is open om 14.30 uur en het programma start om 15.00 uur. en de toegang is altijd gratis. Op de foto van links naar rechts Peter Boermans (drums), Marcel Perik (contrabas), Iris Boermans (zang), Martin Boskamp (toetsen), Simon Dekker (gitaar).

dinsdag 28 november

Veldhuis & Kemper in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht treden op dinsdag 28 november vanaf 20.15 uur Veldhuis & Kemper op.
Zelf nadenken, kritisch blijven, niet zomaar geloven wat ze zeggen. Prima, maar dat kost veel tijd en inspanning. Het zou veel beter zijn als anderen de boel eens voor je op een rijtje zetten, zodat je zelf tijd overhoudt voor de echte dingen des levens. Lachen bijvoorbeeld. Veldhuis & Kemper namen een sabbatical, kwamen weer bij elkaar en snappen nu dat er in het uur van de waarheid maar één ding op zit… Dat is op dinsdag 28 november te zien. Entree bedraagt 25,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 29 november

Sint bezoekt kinderboerderij
13:30, Papendrecht, Papenhoeve. Op woensdagmiddag 29 november van 13.30 tot 15.00 uur komen Sinterklaas en zijn Piet op visite bij kinderboerderij de Papenhoeve. Het wordt een leuk feest met liedjes. Natuurlijk mogen de kinderen Sinterklaas een handje geven en maken Sint en Piet een praatje met iedereen.
Vanaf 15 november kunnen ouders/verzorgers kinderen tot 8 jaar aanmelden, neem dan ook meteen een schoentje mee. Bij het buffet van de kinderboerderij ligt een intekenlijst. Intekenen geeft recht op een ticket dat aan het schoentje wordt gebonden. Wie geen eigen schoentje bij zich heeft kan een klompje lenen van de kinderboerderij. Het maximaal aantal plaatsen is 100.
Wie niet bij het feestje kan zijn heeft tot 1 december de tijd om het schoentje met een traktatie op te halen. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.