Afbeelding
Foto: 123rf.com

Aanmeldtermijn bloedproef PFOA/C8 verlengd

papendrecht • (Oud)-Papendrechters krijgen een maand langer de tijd om hun bloed te laten testen op de aanwezigheid van PFOA/C8.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven heeft de gemeenten Papendrecht, Dordrecht en Sliedrecht gevraagd de aanmeldperiode te verlengen tot en met 20 december 2017.

De oorspronkelijke aanmeldtermijn liep tot 22 november.

De staatssecretaris heeft dit verzoek aan de gemeenten gedaan, omdat blijkt dat er veel vraag is naar deelname aan de bloedtest. In Papendrech t Door het verlengen van de inschrijfperiode wil zij iedereen die daarvoor in aanmerking komt de mogelijkheid geven om op tijd een aanvraag in te dienen.

Papendrechters komen in aanmerking als zij tussen 1970 en 2012 minimaal een jaar in een straal van enkele kilometers rondom Dupont/Chemours in Dordrecht wonen of gewerkt hebben. De exacte aanmeldcriteria en aanmeldformulieren zijn te vinden op de website van de gemeente.

Binnen vijf werkdagen krijgt de aanvrager een brief met het besluit van de gemeente. Uiterlijk 31 januari 2018 moet de bloedtest afgenomen zijn.

Het laboratorium stuurt de uitslag van de test naar de deelnemer op. De gemeenten en het ministerie krijgen de uitslag van de test niet.