Actiemarkt voor vluchtelingenhulp

nieuw-lekkerland • Op vrijdag 1 december aanstaande organiseert de Nieuw-Lekkerlandse stichting Christian Refugee Relief (vluchtelingenhulp in noodsituaties) een actiemarkt op het Kleyburgplein te Nieuw-Lekkerland.

De markt begint om 15:00 uur en duurt tot 23:00 uur. Op deze markt zijn de volgende activiteiten en kramen te verwachten: escape-room, ambulance, schminken, rad van avontuur, dekens-inzamelingsactie, verkoop bij opbod, grote creakraam, hamburgers, notenkraam, oliebollen en nog veel meer.

Natuurlijk is er ook een kraam van de stichting, waar u informatie kunt krijgen over hun werkzaamheden op Lesbos en in Italië. Bij deze kraam kunt u schone (!) dekens inleveren die we dan mee kunnen nemen met het geplande hulptransport eind december.

In de nacht na de markt wordt er een nacht voor de vluchteling gehouden. Dan kunnen jongeren een nacht in de buitenlucht slapen, waarvoor ze zich laten sponsoren. Er is een grote partytent beschikbaar als de weersomstandigheden zo zijn dat buiten slapen niet verantwoord is. De opbrengst daarvan wordt rechtstreeks gebruikt om dekens aan te schaffen voor de vluchtelingen op Lesbos. Sponsorformulieren zijn op te vragen via jan@christianrefugeerelief.com of door te bellen met 06-30751681.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de markt te bezoeken, maar wel het werk financieel wilt steunen, dan wordt dat zeer op prijs gesteld. Veel mensen hebben daar om gevraagd naar aanleiding van het artikel in deze krant van 8 november. U kunt uw bijdrage storten op NL74 RABO 0306 6331 83 t.n.v. Christian Refugee Relief. De stichting heeft een ANBI keurmerk, dus uw gift is aftrekbaar bij de belastingdienst.

Overige informatie is te vinden op www.christianrefugeerelief.com