Smash '66 wint in competitie en beker

alblasserdam • Afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor het eerste damesteam van Smash'66. Hoewel in de beker en competitie gewonnen werd, verliepen de wedstrijden heel anders.

De competitiewedstrijd werd thuis gespeeld op woensdag 15 november tegen Move4u uit Vlaardingen. Met een volledige selectie begint Smash voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het begin van de eerste set laat Smash met gretig spel zien dat zij de intentie heeft om deze wedstrijd te winnen.

Halverwege de set brengt Move4u Smash even aan het wankelen met een goede serviceserie maar al snel weten de dames hun eigen spel weer op te pakken. Er wordt verdedigend goed gespeeld en harde aanvallen afgewisseld met slimme geplaatste ballen, dus gaat de eerste set vrij gemakkelijk met 25-18 naar de Alblasserdammers.

Vol vertrouwen start coach Herman Brouwer met dezelfde opstelling de tweede set. Toch krijgt Move4u meer kansen dan in de eerste set om te scoren en lijkt er aan Alblasserdamse zijde meer sprake van miscommunicatie en onnodige fouten. Bij een stand van 1-5 in het voordeel van Move4u vlucht Brouwer in een time-out.

Na een serviceserie van Smash gaat het weer redelijk gelijk op. Uiteindelijk is de tweede set voor Smash'66 met 25-21.Na de moeizame overwinning van de tweede set zijn de Alblasserdamse dames voornemens deze set anders aan te pakken. De derde set laat Smash'66 zien wat ze in huis heeft: 25-9.

De derde set heeft de dames een boost van zelfvertrouwen gegeven, want de gehele vierde set is het Smash'66 die het voor het zeggen heeft. Met 25-13 is de eerste 4-0 winst voor Smash dames 1 een feit.

Met de overtuigende overwinning tegen Move4u op zak bereiden de Alblasserdammers zich voor op de volgende wedstrijd: de tweede ronde van de beker tegen het Oud-Beijerlandse DVO. Met een 5-setter genieten de dames van de maximale speeltijd en van de overwinning (16-25; 25-12; 26-24; 20-25; 15-9).

Woensdag 22 november nemen de dames het Maassluis op tegen MVC en zal blijken of de dames hun goede spel in de competitite door kunnen zetten.