Echtpaar de Groot met burgemeester en mevrouw van den Borg
Echtpaar de Groot met burgemeester en mevrouw van den Borg Foto: Janny den Besten

Echtpaar De Groot 65 jaar getrouwd: "Toen ik dat meisje in dat rode jasje zag lopen, was het prijs."

nieuw-lekkerland • Echtpaar de Groot werd maandag door burgemeester Van den Borg en zijn vrouw van harte gefeliciteerd met hun 65-jarig huwelijk. Blij verrast werden zij met een mooie karaf met "Molenwaard" erin gegraveerd en twee glazen.

Aanstaande zaterdag viert het echtpaar het feest tezamen met hun drie kinderen, vijf kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en overige familie en kennissen.

"Ik zag hem op de Dam in Alblasserdam en vond hem meteen een leuke jongen," vertelt Janny de Groot – van Dijk (86). Thomas de Groot (90) beaamt: "Toen ik dat meisje in dat rode jasje zag lopen, was het prijs."

Vanaf hun huwelijk woonden ze acht jaar aan de Rom. Krayenhoffstraat, 46 jaar in de Schoenerstraat (waar meneer zijn groentekasje, vogels en kippen had) en nu alweer 11 jaar in 't Waellant. "We hebben stoeltjes op het kunstgras van het balkon en genieten van de zwaaiende en roepende kinderen die langskomen."

Meneer de Groot werkte vanaf zijn veertiende bij L.Smit & Zoon, het latere IHC. Op zijn achtenvijftigste stopte hij als ijzerwerkersbaas. Hij houdt veel van de natuur en maakt regelmatig een rondje met zijn scootmobiel door het Wielewaalpark en over de Tiendweg.

Mevrouw de Groot vergezelt hem met haar rollator. Zij is lid van Vrouwenbeweging Passage en breit talloze babykleertjes op de breiclub. Hun geheim voor een goed huwelijk? Mevrouw de Groot: "Elkaar vrij laten en geen ruzie zoeken." Meneer de Groot voegt erbij: "Humor! Ons gezicht doet niet zeer als we lachen!"

Janny den Besten