De Alblas haalt eerste prijs binnen

hendrik-ido-ambacht • De Alblas heeft zijn eerste prijs binnen. Uit bij IFC hadden de mannen van trainer Leo Dekker aan 1-1 genoeg om de eerste periodetitel voor zich op te eisen. "Een mooi succes zo vroeg in het seizoen", bezag coach Dekker de vreugde bij zijn elftal. "En dik verdiend ook. De jongens baalden zelfs een beetje dat we hier niet met een driepunter van het veld waren afgestapt. Na rust was het wachten op onze tweede treffer, maar Gert Zuidgeest zag een doelpunt worden afgekeurd en we raakten ook nog een keer paal en lat. Als die tweede goal gevallen was, waren we uitgelopen naar forse cijfers. IFC was het helemaal kwijt." De Alblas liep al vroeg tegen een achterstand aan op het stroeve kunstgras op sportpark Schildman. In de 42e minuut trok Richard van den Berg de stand gelijk. "In de fase daarvoor hadden we al een paar keer het aluminium geraakt", wist Leo Dekker. "Het grote winstpunt van deze middag was dat we 90 minuten lang gefocust waren op resultaat. Daar ben ik heel tevreden over."

Papendrecht krijgt lid op de neus

vianen • Denken dat je er al bent met een 0-2 voorsprong bij rust; levensgevaarlijk! Papendrecht ontdekte het tot zijn afgrijzen in de uitwedstrijd tegen Brederodes. De Gasten kwamen voor rust dankzij goals van Koen Lighaam (16e minuut) en Jerroll Saffignani (28e minuut) op een 0-2 score en kwamen voor rust ook nog eens een paar keer in de positie om vaker raak te schieten. Een eitje dus, redeneerden de spelers. Maar dat was buiten het wilskrachtige Brederodes gerekend. De thuisclub gaf na de thee vol gas en denderde over de misplaatst arrogante gasten heen. Bij Papendrecht diende Thomas Muilwijk twaalf minuten voor tijd in te rukken vanwege zijn tweede gele kaart.

Slingerland op dreef voor Drechtstreek

papendrecht • Best speelde Drechtstreek zaterdag niet tegen Tricht, maar de Papendrechters wonnen wél: met 3-2. Michael Slingerland was de gevierde man, want de spits nam in zijn eentje de totale productie van Drechtstreek voor zijn rekening. Na negen minuten valt de eerste treffer van de middag wel, Martijn Bransen kopt een voorzet van Sven van Marurik in de verre hoek achter Drechtstreekdoelman Joris Moesman. Nog geen tien minuten later komt de gelijkmaker van het hoofd van Michael Slingerland na een voorzet van Randy Kroos.

Na rust lijkt Tricht vol gas verder te willen en na enkele hoekschoppen lukt het Ramon van Soelen dan ook om de 1-2 op het bord te brengen. Drechtstreek wordt in deze fase regelmatig ver terug gedrongen, maar weet meer tegengoals te voorkomen. Tricht zet druk, maar ook Drechtstreek krijgt nog enkele goede kansen. Een penalty biedt uitkoms: in eerste instantie wordt die nog fraai gestopt door doelman Janssen. Hij heeft de bal echter niet klemvast en Michael Slingerland profiteert van het gebrek aan ingrijpen van een Trichtverdediger, hij tikt de 2-2 binnen. Drechtstreek lijkt moed te putten uit de gelijkmaker. Doelman Nicky Janssen zie nog een schot net voorlangs de paal suizen, maar in de laatste minuut is het opnieuw Slingerland. "Toch lekker als je met 3-2 wint na twee keer op achterstand te hebben gestaan", vond trainer Miguel Munoz. "En deze punten zijn belangrijk hoor. Je zorgt er mee dat je wat afstand neemt ten opzichte van de gevarenzone. Ik ben dik tevreden."