Culinaire decemberworkshops

Cultinaire workshops

papendrecht • Met de decembermaand voor de boeg organiseert Volksuniversiteit Papendrecht een aantal gezellige, smakelijke en leerzame culinaire workshops.

Op zaterdagmiddag 2 en 9 december kan men terecht voor de cursus 'Taarten bakken'. Deelnemers maken tijdens deze twee lessen een Carrot Cake, Sneeuwvlokkentaart met meringue, een Malakofftaart en een Citroenmeringue-taart.

Op woensdagavond 6 december kan men vanaf 18.30 uur tot 22.00 uur allerlei smakelijke en feestelijke 'amuses' leren maken en decoreren. Deelnemers doen leuke ideeën op voor smaakmakers tussen de gangen van een kerstdiner door of als borrelhapje op een gezellig decemberavondje.

Voor wie elk jaar weer als een berg opziet tegen het verzinnen en maken van een kerstdiner, biedt de workshop 'Stressvrij kerstdiner', die gegeven wordt op vrijdagavond 8 december vanaf 17.30 uur, zeker uitkomst. Men leert het diner plannen, voorbereiden en bereiden en men leert bovendien welke wijnen er het beste bij passen. En aan het eind van deze vrijdagavond met medecursisten gezellig tafelen is al een feestje op zich.

Tot slot is er voor liefhebbers op vrijdagavond 24 november om 19.00 uur ook nog een heerlijke avond port proeven gepland. Tijdens deze cursusavond leert men het nodige over het proces van maken en bewaren, maar uiteraard mag men ook volop proeven en keuren.

Voor meer informatie over inhoud, tijden, prijzen en inschrijving: www.vupapendrecht.nl of 078-6154764.