Afbeelding
Foto:

Bijzondere bestemming Multimate

nieuw-lekkerland • Zes partijen ondertekenden maandag een convenant tot samenwerking in het voormalige Multimate te Nieuw-Lekkerland. Met het convenant krijgt de samenwerking om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te activeren een nieuwe impuls.

De samenwerking moet leiden tot verdieping en verbreding van opleidingsplekken en leerervaringsplaatsen. De nieuw opgerichte stichting Samen & Werken, waar alle partijen in participeren, wordt de nieuwe huurder van eigenaar J&V Techniek. Wethouder Piet Vat vindt het "machtig mooi dat we dit met z'n allen doen". Voor eigenaar was het wel even wennen met zoveel partijen om de tafel te zitten voor een huurovereenkomst: "Voor mij was dit nieuw. Ik ben ondernemer en niet gewend om met zoveel partijen te moeten onderhandelen. Gaandeweg werd ik wel enthousiast en vond ik het leuk en zag ik het plaatje dat ontstond. Nu zie ik er wel wat moois in en vind ik het fijn dat dit mogelijk wordt in mijn gebouw."

Hugo Baas, manager bij Gain Kringloopwinkel bracht de bal aan het rollen: "Wij moesten op zoek naar een nieuwe locatie omdat ons huidige pand verkocht worden. Ik wist ook dat Gerben Vonk de nieuwe eigenaar was van het Multimate-pand en dat hij ruimte over had. Voor mij was het 'één + één=drie' en ik heb toen meteen contact gezocht met Piet Vat."

In het pand aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland komen door de samenwerking een breed aantal functies onder één dak. Dat biedt een scala aan mogelijkheden voor samenwerking. Zo gaat de Kringloopwinkel een repair-café beginnen. In het huidige convenant zijn de gemeente Molenwaard, Huis van de Waard, Vluchtelingenwerk, Stichting Philadelphia, de Smit's Stichting, Sterk@werk en Kringloopwinkel Gain vertegenwoordigd.