woensdag 15 november

Bijbelstudie Otto de Bruijne over hoop
20:00, Alblasserdam, Jozua. Evangelische gemeente Jozua organiseert woensdagavond 15 november de eerste bijbelstudie in een serie over 'Hoop'. Otto de Bruijne zal in drie avonden stilstaan bij: 'Hoe spreekt het Oude testament over hoop en wat kunnen wij van het Joodse geloof leren?', 'Wat is de christelijke toekomstverwachting' en , 'hoe lezen wij het boek Openbaring?' De studies vinden plaats op 15 november, 29 november en 13 december in het gebouw van Jozua, Ampérestraat 4, Alblasserdam en beginnen om 20:00 uur. Toegang gratis.

Passielezing door Jaap de Gruijter
20.00, Alblasserdam, Elthetokerk. Jaap de Gruijter verzorgt op woensdag 15 november vanaf 20.00 uur een Passielezing in het kerkgebouw van de Eltheto gemeente, Blokweerweg 22 in Alblasserdam. Zaal open om 19.30 uur, toegang is gratis. De Hoop is een evangelische ggz-instelling voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen en verslavingsproblemen.

donderdag 16 november

The Blues Brothers in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem verzorgt de tributeband van The Blues Brothers op donderdag 16 november een optreden. Het is één van de meest legendarische duo's en de film is een absolute culthit. Maar nergens komen The Blues Brothers meer tot hun recht dan op het podium. Deze show heeft het allemaal: de grote hits, de vette muziek, de fantastische band, de Bluettes, de soul, de rhythm 'n' blues, de gevoelige ballades en de danspassen en fratsen van de twee broers. Entree bedraagt 27,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 17 november

Estrella Acosta in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Estrella Acosta verzorgt op vrijdag 17 november vanaf 20.15 uur een optreden In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De Cubaanse zangeres Estrella Acosta is een veelzijdig vertolkster van de Latin muziek. Ze heeft de volksmuziek van haar moederland nooit losgelaten, maar is ook thuis in Braziliaanse muziek en jazz. Na omzwervingen in Mexico, Amerika en Brazilië woont ze nu in Amsterdam. Voor haar theatertour Mujeres De Luna ging Estrella op zoek naar wat er de laatste eeuw in haar geboorteland door vrouwen is gecomponeerd. Ze koos de leukste stukken uit en stak die in een nieuw jasje. Entree bedraagt 20 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 18 november

Rommelmarkt in de Alblashof
08:00, Alblasserdam, Alblashof. In de Alblashof in Alblasserdam wordt op zaterdag 18 november vam 08.00 tot 12.00 uur een rommelmarkt gehouden. Er zijn heel veel meubels, CD's, LP's, glaswerk, servies, boeken, Koningshuisartikelen, maar ook echt antiek voor de liefhebbers. Er wordt ook koffie, thee, limonade, cake en eigen gebakken taart verkocht. De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor een fietslabyrint voor de bewoners.

Lezing over Gotische (bouw)kunst
10:00, Papendrecht, gebouw VU. Op zaterdag 18 november van 10.00 tot 12.00 uur kan men bij Volksuniversiteit Papendrecht terecht voor een bijzondere interactieve kunstlezing door docente en kunsthistorica Helmi Hillebrand. De kathedralen van middeleeuws Europa zijn ware architectonische meesterwerken die door de eeuwen heen hebben gefascineerd. Kloosters stimuleerden de bouw van gotische kathedralen door rondreizende bouwmeesters aan te trekken en in dienst te nemen. Spitsbogen en kruisribgewelven, die in de Romaanse bouwkunst reeds hun intrede hadden gedaan, werden ten tijde van de Gotiek verder ontwikkeld. Inschrijven voor deze lezing kan via www.vupapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764. De kosten bedragen 17,50 euro.

Zaterdagmiddagconcert met Chantez
16:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht wordt op zaterdag 18 november vanaf 16.00 uur een zaterdagmiddagconcert gegeven met vocaal ensemble Chantez. Op 18 november staat de Stichting Zaterdagmiddagconcerten stil bij een bijzondere mijlpaal: 35 jaar concerten op zaterdagmiddag en daarnaast het 30-jarig jubileum van Chantez.

Zangavond 18 november
Zaterdagavond 18 november organiseert Christian Refugee Relief een zangavond. Met elkaar worden er liederen van Johannes de Heer gezongen en zullen er beelden getoond worden van de werkzaamheden op Lesbos en het project in Zuid-Italië. De laatste twee reizen naar Italië en Lesbos, zijn week 43 ten einde gekomen. Hiervan wordt verslag gedaan. De collecte tijdens deze zangavond is bestemd voor de stichting.

Optreden ROV Cantate Domino
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Reformatorisch oratoriumvereniging Cantate Domino verzorgt op zaterdag 18 november een psalmenconcert in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam. Deze avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Tijdens deze avond worden psalmcomposities van diverse componisten uit verschillende stijlperiodes bezongen. Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door organist Gerben Mourik. Het voorverkooptarief is 7,50 euro per persoon. Het tarief bij de deur is 10 euro. Kaarten kunnen vanaf 20 oktober besteld worden via www.cantatedomino.nl.

zondag 19 november

Kerk voor de wijk
11:00-14:00, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein. Iedere zondag heeft de Ichthuskerk na de ochtenddienst haar deuren open voor de wijk. Iedereen is welkom om binnen te komen.

The Fureys in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. The Fureys verzorgen op zondag 19 november vanaf 14.30 uur een matinee voorstelling in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
The Fureys, één van de oudste en populairste folkgroepen uit Ierland, zijn 39 jaar 'On Tour'. Eddie en George Furey en vormen de groepskern en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroeg muzikant Camillus Hiney, Tony Murray en Pio Ryan. De vijf mannen spelen goudeerlijke folk vol vuur, van snelle jigs en reels tot emotionele ballades. Een concert van The Fureys vergeet je nooit meer, met een lach en een traan. Entree bedraagt 23 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Themadienst Ichthuskerk
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op zondag 19 november een themadienst gehouden over 'Keus genoeg-mag je kiezen of moet je kiezen'.
Ds. Pieter van der Ende uit Rijnsburg zal spreken. De muzikale medewerking zal verleend worden door de Amazing Voices onder leiding van Gert-Jan en Hanneke Scherff van Muziekschool Vivace. Tijdens de dienst worden er drie collectes gehouden. Iedereen van harte uitgenodigd voor deze laagdrempelige dienst die om 17.00 begint. Er is oppas aanwezig.

Top 2000 kerkdienst
18:30, Nieuw-Lekkerland, Ontmoetingskerk. In de Gereformeerde Ontmoetingskerk aan de Dorpslaan 5 in Nieuw-Lekkerland wordt op zondag 19 november een Top 2000 kerkdienst gehouden. Dit gebeurt met medewerking van ds. Schelling uit Woerden en band Exodus uit Sliedrecht.

Bemoedigingsdienst
19:00, Papendrecht, Poldermolen 7. In het gebouw van de Vrije Baptisten Gemeente (VBG) Papendrecht aan de Poldermolen 7 wordt op zondag 19 november een bemoedigingsdienst gehouden. Thema is 'Dicht bij de Goede Herder'. Zaal gaat open om 18.45 uur en de dienst duurt een uur. Voor meer informatie: www.baptistenpapendrecht.nl.

woensdag 22 november

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 22 november weer een Open Tafel gehouden voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd wordt aangeboden door de L. en N. Smit's Stichting. Aanmelden kan tot maandag 20 november 10.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro, exclusief drankje.
Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie: het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook www.smitsstichting.nl.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Verkoping
14:00, Alblasserdam, Gereformeerde Gemeente. Op woensdag 22 november vindt er een verkoping plaats in het gebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg 172 te Alblasserdam van onder meer kaarten, bloemen, boeken, crea, kaas, noten, boodschappen, huishoudelijke artikelen, ijs, groente en fruit. De organisatie is in handen van de vrouwenvereniging Martha-Maria en de Zendingscommissie. Aanvang is om 14.00 uur en de verkoping sluit om 17:30 uur. De opbrengst is voor zending en evangelisatie.

Surprisebios in de bibliotheek
20:00, Papendrecht, bibliotheek. In de bibliotheek aan De Markt in Papendrecht wordt op woensdag 22 november van 20.00 tot 22.30 weer een surprisebios gehouden. Zoals altijd wordt de titel nog even geheim gehouden, maar de medewerkers van de bibliotheek kunnen wel garanderen dat het een goede film is die indruk zal maken. Leden betalen 5 euro entree, niet-leden van de bibliotheek 7,50 euro. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl.

donderdag 23 november

Harrie Jekkers en Klein Orkest
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Harrie Jekkers en Klein Orkest treden op donderdag 23 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Klein Orkest is bekend van hits als O, O, Den Haag en Over De Muur, maar ook Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood). Tijdens de voorstelling vertelt Harrie op zijn eigen humoristische wijze over het ontstaan en het eind van de band. Entree bedraagt 27,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.