• Soli Deo Gloria.
• Soli Deo Gloria.

Slagwerkspektakel in Alblasserdam

alblasserdam • Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseert op zaterdag 25 november een uitwisselingsconcert tussen slagwerkgroep EMS uit Hardinxveld-Giessendam en de Melody Percussion Band van Soli. De Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria is een toonaangevend slagwerkgezelschap wat onder leiding van dirigent Theo Vet flink aan de weg timmert. Na meerdere gewaardeerde optredens op diverse landelijke festivals is het nu weer tijd om ook te concerteren voor het thuispubliek in Alblasserdam. Op het programma staan onder andere Preys and Predators en Spanish Suite.

Ook jeugd-slagwerk-groep SoliD zal een optreden verzorgen op dit concert. De formatie bestaat uit ongeveer vijftien jonge muzikanten die onder leiding van Bert Slingerland de fijne kneepjes van het samenspel leren. Door hun enthousiasme en fanatieke spel kunnen de leden van SoliD rekenen op het enthousiasme van het publiek. Als de MPB en SoliD een gezamenlijke formatie vormen zijn meer dan 30 slagwerkers tegelijkertijd in actie en is spektakel gegarandeerd.

De drumband van EMS bestaat uit een groep slagwerkers die met veel plezier met elkaar muziek maakt. De drumband is zeer actief op verschillende gebieden. Binnen en buiten de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn ze te zien tijdens avondvierdaagse intochten.

De toegang tot het uitwisselingsconcert is gratis. Aanvang is om 20.00 uur. Het concert vindt plaats in Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. Meer info: www.sdgalblasserdam.nl.