• Overleg tijdens de wedstrijd.
• Overleg tijdens de wedstrijd. Foto: Brandweer Arkel

Winnaar jeugdbrandweerwedstrijd

alblasserdam • De jeugdbrandweer van Alblasserdam heeft zaterdag de regionale aspiranten jeugdbrandweerwedstrijd in Arkel gewonnen.

Op het terrein van de voormalige betonfabriek, ook wel bekend van de zeer grote brand die op 11 juni woedde, aan de Stationsweg in Arkel, deden twaalf ploegen uit de wijde regio mee. Er waren twee wedstrijdbanen, voor de junioren en de aspiranten.

Scenario aspiranten

Het scenario voor de aspiraten was als volgt: tijdens de werkzaamheden van een loodgieter was er brand ontstaan in zijn bus die naast de loods stond waar de loodgieter aan het werk was. In de bus stond een gasfles die op ontploffen stond. De brand was overgeslagen naar de loods en de loodgieter raakte daardoor in problemen. De jeugdleden moesten de loodgieter uit de loods redden en het vuur snel en veilig blussen. Ook bleek er in de bus een hond te zitten.

Bij de junioren ging de wedstrijd weer anders. In een loods was een brand ontstaan. Iemand had al een bluspoging gedaan alleen was deze mislukt. De brandweerlieden moesten het vuur snel blussen om uitbreiding te voorkomen. Alblasserdam deed dit het beste en eindigde op de eerste plaats.

Bij de aspiranten werd Alblasserdam eerste, gevolgd door Zwijndrecht, Oud-Beijerland, Meerkerk en Leerdam. Het team van Arkel, dat gastheer was, werd zevende. De negende plaats was voor Gorinchem en Papendrecht werd elfde. De twaalfde en laatste plaats was voor de jeugdbrandweer van Sliedrecht.