Drechtstreek uit bekertoernooi

heerjansdam • Voor Drechtstreek zit het bekertoernooi er op. Uit bij het één klasse hoger spelende Heerjansdam werd met 2-1 verloren. Trainer Miquel Munoz verkoos een aantal vaste basisspelers rust te geven en voetballers die normaal op de bank zitten, hun wedstrijdminuten te geven. En zo kwam het dat Damien Vereecken, Mark Kunst, Michael Slingerland, Bjorn van Ingen en Randy Kroos een zaterdag vrijaf kregen. "Hun vervangers hebben overigens prima gespeeld", vond Munoz. "In die zin was het een leerzame wedstrijd." Heerjansdam kwam al na één minuut op 1-0. Na deze vroege tegentreffer herpakte Drechtstreek zich goed. Kort na rust kregen de Papendrechters een mooie kans op de gelijkmaker. Vervolgens sloeg Heerjansdam wél toe: uit een vrije trap werd het 2-0. Een kwartier voor tijd bepaalde Justin Blaauw vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-1. Smet op de wedstrijd vormde het uitvallen van Joey Hakkesteeg in de 80e minuut. Hij werd met een zware knieblessure afgevoerd. "Het ziet er naar uit dat we hem dit seizoen niet meer terugzien op het veld", aldus Miquel Munoz. "Ongelooflijk rot voor hem."


Papendrecht: geen moeite met DFC

dordrecht • Papendrecht is een bekerronde verder door een simpele 1-4 uitoverwinning op DFC. De derdeklasser had geen enkele kans tegen de voor rust aardig spelende gasten. Justin Beemsterboer zorgde voor de 0-1. Daarna knalde Jay Luciano raak en bepaalde George de Brito van elf meter voor de 0-3 tussenstand . Na rust zakte het duel als kijkspel door de ondergrens. Beemsterboer scoorde nog wel de 0-4, waarna DFC nog iets mocht terugdoen.


Marathontraining AV Passaat

papendrecht • Ieder jaar biedt AV Passaat de mogelijkheid voor niet-leden om mee te trainen ter voorbereiding van de marathon in Rotterdam.

Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen. Ook voor de komende marathon op 8 april 2018 is de mogelijkheid om aan te sluiten bij de training. Ieder jaar sneuvelen vele persoonlijke records voor degenen die met de training hebben meegedaan. De training omvat een programma van veertien weken met vier tot vijf trainingen per week.
Een training houdt niet in dat je zo hard mogelijk en zo veel mogelijk moet trainen. Het motto bij de training is 'train optimaal, niet maximaal'. Een loopschema van internet kan bruikbaar zijn maar een gedegen begeleiding met ervaren trainers is minstens zo belangrijk. Bij de training wordt onder meer aandacht geschonken aan de looptechniek, coördinatie, het eten en drinken tijdens de marathon zelf, maar ook voor, tijdens en na de training. Daarnaast is bij de lange duurlopen de mentale ondersteuning van de groep erg waardevol.
Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport. In januari 2018 start de training voor Rotterdam.
Op vrijdag 17 november wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, Papendrecht) uitgebreid informatie gegeven over deze training en hoe je voor te bereiden op een marathon. De gratis lezing begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.