Foto: Chris Wijmans
Foto: Chris Wijmans Foto: Chris Wijmans

Extra onderzoek naar kosten gemeentehuis

papendrecht • Er komt een extra, onafhankelijk onderzoek naar de hoge kosten van de verbouwing van het Papendrechtse gemeentehuis.

Een motie die dit regelt van D66 werd donderdagavond aangenomen door een ruime meerderheid binnen de Papendrechtse gemeenteraad.

De verbouwing, die in het afgelopen voorjaar gereed kwam, heeft 1 miljoen euro meer gekost dan eigenlijk de bedoeling was. Voor de verbouwing had de gemeente een bedrag van 5,7 miljoen euro apart gelegd. D66 vindt dat de gemeenteraad precies moet weten wat de oorzaken zijn van de financiële overschrijding, om te kunnen leren van de fouten, zodat in de toekomst dezelfde fouten kunnen worden voorkomen.

Een eigen onderzoek door de gemeente zelf is volgens D66 niet onafhankelijk en zal niet als objectief worden ervaren. Daarom moet de Rekenkamercommissie een onderzoek doen. Een ruime meerderheid van de Papendrechtse raad was het hiermee eens. De fractie van het CDA behoorde bij de tegenstemmers. Fractievoorzitter Egbert Lichtenberg gunde het college het vertrouwen om dit onderzoek zelf te doen. Daarnaast noemde hij de kosten voor het onderzoek door de Rekenkamercommissie als argument om niet in te stemmen met de motie van D66. Ondanks de tegenstem van het CDA gaat het onderzoek door de Rekenkamer er echter komen. Het is de bedoeling dat de bevindingen nog voor de zomervakantie van 2018 bekend gemaakt kunnen worden.