• Een artist impresssion van hoe de sporthal eruit kan komen te zien.
• Een artist impresssion van hoe de sporthal eruit kan komen te zien.

Sportclubs slaan eerste paal sporthal

alblasserdam • De Stichting Sporthal Molenzicht (SSM) slaat op woensdag 29 november de eerste paal voor de nieuwe sporthal.

De Stichting Sporthal Molenzicht, waarin de twee sportclubs KDO en CKC Kinderdijk vertegenwoordigd zijn, is er trots op deze aankondiging te kunnen doen.

Samenwerking

"En we doen dat als burgerinitiatief voor en in de wijk Kinderdijk, in het bijzonder voor CKC Kinderdijk, KDO Alblasserdam en de lagere scholen in de wijk Kinderdijk, een initiatief dat in zeer goed overleg met de gemeente Alblasserdam tot stand is gekomen en gerealiseerd zal worden door Bouwbedrijf Vaessen", meldt voorzitter Theo Schut van Stichting Sporthal Molenzicht.

Trots

Of zoals Wethouder Kraijo het formuleert: "Ik ben trots en blij dat na een intensieve samenwerking met CKC Kinderdijk, KDO en de gemeente de eerste paal de grond in kan. Een mooi voorbeeld van 'Samen Doen', want het zijn toch de twee verenigingen die het initiatief hiertoe genomen hebben."

"Uiteindelijk leidt dit tot een prachtige sporthal waar jong en oud zowel binnen als buiten Alblasserdam kan sporten."

Intussen loopt er nog een rechtszaak tegen de bouw van de nieuwe sporthal op sportpark Molenzicht. Het hoger beroep bij de Raad van State heeft volgens wethouder Kraijo echter geen effect op de bouw die over ruim twee weken start met het slaan van de eerste paal.

Omwonenden

Omwonenden twijfelen aan de financiële haalbaarheid van het plan, vinden dat er onduidelijkheid is over de financiële steun van de gemeente aan de hal en ze vrezen overlast en verlies van hun goede woon- en leefklimaat.

In beide beroepschriften werd de gemeente verweten dat het voor belanghebbenden niet toetsbaar is of de sporthal financieel haalbaar is.

Vertrouwelijke cijfers

De gemeente heeft dat niet bestreden. Een aantal cijfers is vertrouwelijk aangeboden bij de besluitvorming.

De rechtbank meent dat de gemeente Alblasserdam geen aanleiding had om te twijfelen aan de financiële haalbaarheid. Hierbij weegt de rechtbank mee dat er een planschadeovereenkomst is gesloten met SSM en dat in de cijfers van SSM rekening is gehouden met planschade. De rechtbank meent dat in de beroepschriften niet aannemelijk wordt gemaakt dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun.

De rechtbank concludeert hieruit dat er geen aanleiding is om te twijfelen aan de financiële haalbaarheid.