Concert met vocaal ensemble Chantez

papendrecht • In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht wordt op zaterdag 18 november vanaf 16.00 uur een zaterdagmiddagconcert gegeven met vocaal ensemble Chantez.
Op 18 november staat de Stichting Zaterdagmiddagconcerten stil bij een bijzondere mijlpaal: 35 jaar concerten op zaterdagmiddag en daarnaast het 30-jarig jubileum van Chantez. "Toen we 35 jaar geleden van start gingen was het burgemeester Soetendal die het concept laagdrempelige zaterdagmiddagconcerten een 'novum' voor Papendrecht noemde. Nog steeds organiseert de stichting gemiddeld een vijftal concerten per jaar volgens het idee van het begin", vertelt Aren Klink van de stichting.
Het concert wordt verzorgd door vocaal ensemble Chantez en de begeleiding is van een gamba-consort, bestaande uit Marjan Oud, Willeke de Boer, Wil de Wijs , René Slotboom en Ben Bults. Het geheel onder leiding van Arie de Bruijn , dirigent van Chantez en destijds één van de initiatiefnemers van de concertserie. Concert nummer 237 is gewijd aan de Engelse componist Christopher Tye uit de zestiende eeuw.