Inloopochtend voor de computer

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit 's Stichting stelt 55-plussers in de gelegenheid om met problemen of vragen over het gebruik van Laptop, Smartphone of I-pad voor advies naar het Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland te komen.
Op donderdag 30 november van 9.00 tot 12.00 uur wordt er opnieuw een inloopochtend gehouden. Drie vrijwilligers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis, de koffie staat klaar.


Valpreventie bij KDO Alblasserdam

alblasserdam • Bij KDO Alblasserdam start vanaf 5 december op de woensdagen van 11.00 tot 12.00 uur een nieuwe 55+ mixgroep onder leiding van Gerda Zijderveld. Gerda gaat in een reeks van lessen zich richten op het verbeteren van de conditie en het uithoudingsvermogen inclusief spierversterkende oefeningen.
"De oefeningen zorgen voor het beter in balans blijven, waardoor de kans op vallen vermindert", aldus Gerda Zijderveld. "Deelnemers kunnen met een knipkaart deze cursus volgen". De 55+ groep traint vanaf begin december ook op de dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur met Sport en spel en van 10.00 tot 11.00 uur met Sportief. Zie voor meer informatie www.kdo-alblasserdam.nl. Vallen bij oudere mensen is een ernstig en veelvoorkomend probleem. Door lichamelijk actief te blijven, onderhouden we onze reflexen, spierkracht en coördinatie. Lichaamsbeweging helpt om het risico op vallen te verminderen.


Speeltuin zoekt vrijwilligers

nieuw-lekkerland • Nog steeds is Speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het speelseizoen is afgelopen, maar de voorbereidingen voor 2018 zijn al gestart en daarbij zijn meer mensen nodig. Het afgelopen seizoen zijn er heel veel (nieuwe) bezoekers in de speeltuin geweest en ook tijdens de activiteiten waren er steeds veel enthousiaste kinderen. Dit kan alleen blijven plaatsvinden als er genoeg vrijwilligers zijn. Aanmelden kan via info@speeltuinmiddelweg.nl.


Rituelen bij dementie

papendrecht • In de Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 30 november weer een Alzheimer Café gehouden. Tijdens elke bijeenkomst staat een thema centraal, en dit wordt door een spreker ingeleid en gepresenteerd. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen en tot het uitwisselen van informatie en ervaringen. Gastspreker is Jaelle Collard, geestelijk verzorger bij Rivas Zorggroep. Jaelle gaat met bezoekers in gesprek over grote en kleine rituelen die ondersteuning bieden aan mensen die dementie hebben. De avond start om 19.30 uur (zaal open 19.15 uur) en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie: 078-6154741.


Regionale kazen scoren goed

regio • Diverse boerenkaasbedrijven uit de regio hebben vorige week goed gepresteerd tijdens de regionale kaaskeuring Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Familie de Jong uit Streefkerk scoorden het beste met de jonge boerenkaas. Booij kaasmakers uit Streefkerk wisten weer een geweldige ambachtelijke belegen kaas af te leveren.